Scene sângeroase, ca-n filme! Profu’ pistolar, care a împușcat un tânăr în cap, nu mai are scăpare!

 

În urmă cu un an, o scenă de groază a semănat panică în rândul locuitorilor din Oravița. Asta, după ce un profesor de sport de la Liceul Tehnologic „Mihai Novac” și-a băut mințile, după care a împușcat în față un tânăr de doar 22 de ani. Profu’ Pistolar, Emil Anoca, s-a încurcat în minciuni încă din noaptea incidentului, dar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița nu doar că au deslușit misterul celor întâmplate, dar au descris cu lux de amănunte și scenele sângeroase de la fața locului.

În speță, în seara incidentului, precizează procurorii, Emil Anoca a părăsit în stare de ebrietate apartamentul unei cunoștințe. Ghinionul victimei, de 22 de ani, Sebastian Giucă Ionuț, a fost că exact în același timp își parca autoturismul, în paralel cu un apropiat al său, care ulterior a devenit martor în dosar.

Fără nicio explicație, văzând forfotă în zonă, Emil Anoca a tras un foc de armă cu pistolul marca Ekol model Special 99 calibru 9 mm, pe care-l avea asupra sa, în direcția unei autoutilitare parcate în apropiere. Zgomotul produs a fost auzit de mai multe persoane care locuiesc în cartierul Zona Gării. După ce a îndoit un bolid parcat, inculpatul s-a îndreptat spre autoturismul tânărului de 22 de ani, oprindu-se în dreptul geamului portierei din stânga față, care era deschis. În mașină, pe scaunul șoferului încă se afla Sebastian Giuca. Acesta căuta între obiectele din torpedou.

„După ce schimbă câteva cuvinte, fără niciun motiv, inculpatul execută un foc de armă către persoana vătămată. Proiectilul de cauciuc lovește persoana vătămată în zona stângă a buzei superioare (dreapta în direcția de tragere), perforează tegumentele moi care acoperă fața și pătrunde în interior, unde fracturează oasele feței în zona sinusurilor și produce o hemoragie abundentă care inundă gura persoanei vătămate, dar care pătează și hainele acesteia și suprafețele din interiorul autoturismului, descriu procurorii în rechizitoriul întocmit.

Mai departe, auzind focul de armă, șoferul celei de-a doua mașini care a parcat odată cu victima s-a îndreptat spre autoturismul persoanei vătămate și a observat că tânărul era rănit. „Îl ajută să coboare din autoturismul său, sângele care șiroia din zona rănii curgând pe pragul stânga față, dar și pe capacul canalului în dreptul căruia se afla portiera stânga față, indică procurorii în rechizitoriu.

Emil Anoca este trimis în judecată la mai bine de un an de la comiterea faptelor sale, la începutul lui 2016, și le va da socoteală judecătorilor. Este acuzat de uz de armă neletală fără drept, loviri sau alte violenţe, dar şi de refuzul de la prelevarea de mostre biologice. A făcut mai multe zile de arest preventiv pentru fapta sa, iar ulterior instanța a dispus plasarea sa sub control judiciar.

Rămâi cu Express de Banat și vezi cum s-a încurcat în minciuni Profu’ Pistolar!