Criminalii din Ticvani au fost condamnați definitiv. Comunitatea locală are liniște!

Cazul bărbatului omorât cu sânge rece într-una din serile iernii trecute a fost tranșat de judecători. Deși apărarea celor doi bărbați acuzați de omor a sperat să obțină o sentință cât mai mică, acest lucru a fost imposibil, datele din dosar fiind extrem de relevante.

În viziunea magistraților, faptele care au zguduit comunitatea locală au fost extreme, astfel că sentința a fost una pe măsură. Prin urmare, în ciuda apelului făcut, Curtea de Apel din Timișoara a menținut pedepsele acordate de Tribunalul Caraș-Severin.

Gheorghe Cocora, recidivist la bază, acuzat de omor, dar și pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis, a fost condamnat la 12 ani și șase luni de închisoare, însă cum perioada de încercare din faptele comise anterior nu i-a expirat, la pedeapsă i se mai adaugă alți doi ani. Așadar, va sta după gratii 14 ani și șase luni.

În ce îl privește pe Ionuț Giuca, acesta a fost condamnat la zece ani și opt luni de închisoare. În cazul ambilor condamnați, din pedeapsă li se va scădea perioada pe arest pe care au executat-o.

În soluția pe scurt, instanța respinge ca nefondate și apelurile declarate de familia victimei, fiecare membru al acesteia cerând despăgubiri materiale pentru drama prin care au trecut. În plus, judecătorii au redus de la 500 lei la 120 lei/lună cuantumul rentei lunare ce se va plăti de către inculpaţi, în solidar, pentru fiecare dintre minorii bărbatului omorât cu sânge rece, începând cu data de 21.02.2015 şi până la majoratul fiecărui beneficiar.

În rest, Curtea de Apel Timișoara a menținut dispoziţiile hotărârii penale atacate, ceea ce înseamnă că cei doi vor sta ani buni după gratii.

Episodul sângeros de la Ticvani a avut loc pe data de 21 februarie a anului trecut. Iată că, la un an de la cele petrecute, judecătorii au făcut lumină. Reamintim că, în seara zilei menționate, victima a fost găsită într-o baltă de sânge de un trecător, care a sunat la 112 să ceară ajutor. Ambulanța s-a deplasat imediat la fața locului și l-a transportat pe bărbat la Spitalul din Oravița, după care la cel de Urgență din Reșița. Medicii au încercat în zadar să îi salveze viața, pentru că a murit. Localnicii au susținut încă de la teribilul moment că a existat un conflict mai vechi între victimă și autorii crimei, legat de furtul de masă lemnoasă.