Mașină de sindicat din învățământ, condusă de lider mut de beat. Nebunia i-a șocat până și pe anchetatori!

Proful Pistolar din Oravița, care se lăuda în prezența elevilor că a luptat în Legiunea Străină, a pătat extrem de grav nu doar imaginea sa, ci și pe cea a colegilor săi din învățământ, care pe salarii de nimic își văd de treabă la clasă. Cum era agitat din fire însă, aceștia l-au delegat pe Emil Anoca să le fie reprezentant sindical pe întreaga zonă a Oraviței! Nimeni nu s-a gândit că din spiritul de sindicalist s-ar putea ajunge până la focuri de armă.

Așa cum Express de Banat relata în săptămânile trecute, Emil Anoca, Proful Pistolar din Oravița, care a împușcat în față un tânăr, a fost trimis în judecată la începutul acestui an. Procurorii au descris în rechizitoriul întocmit scenele pline de sânge de la locul incidentului, au povestit cum inculpatul mințea cu tupeu să își sperie interlocutorii, dar și cum a încercat să scape de urmărirea penală relatându-le polițiștilor o variantă de necrezut a celor întâmplate. Respectiv, că victima s-ar fi împușcat singură în față!

De parcă toate acestea nu ar fi fost suficiente pentru un cadru didactic, procurorii vin și cu precizări legate de mașina condusă de Anoca în noaptea în care a tras focuri de armă pe străzile din Oravița precum un Rambo „ofilit” al vremurilor actuale.

„De la fața locului, inculpatul Anoca Emilian conduce autoturismul marca Dacia Logan de culoare gri cu nr. CS-11-XNH pe care o avea în gestiune de la Sindicatul Învățământului Preuniversitar Caraș-Severin, unde are calitatea de reprezentant sindicat pe zona Oravița, până la Spitalul Orășenesc, unde este observat în trecere de martorul Olaru Vasile care efectua serviciul de pază la poarta de acces și care notează intrarea autoturismului în registrul special și observă că în autoturism se află o singură persoană cu semnalmentele și articolele de îmbrăcăminte purtate de inculpat”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

Ulterior, aceștia povestesc cum inculpatul pătrunde în interiorul spitalului și al camerei de gardă unde persoana vătămată primea îngrijiri medicale, după care părăsește spitalul și conduce aceeași mașină până în parcarea din fața Poliției Oravița, care fusese sesizată de personalul de serviciu.

„Întrucât s-a stabilit din primele cercetări că inculpatul a condus autoturismul Dacia Logan cu nr. CS-11- XNH în stare de ebrietate, a fost testat cu aparatul Drager. S-a constatat că avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat și ca urmare a fost condus la Spitalul Orășenesc Oravița, unde, în prezența a martorilor Popa Ioan și Andea Ilie, dar și a personalului medical, refuză recoltarea de probe biologice”, se arată în rechizitoriu.

Având în vedere că la sediul Poliției Oravița sosise și tatăl său, martorul Anoca Vasile, inculpatul a încercat să inducă în eroare organele de poliție declarând că nu ar fi condus el autoturismul, ci tatăl său, însă susținerile nu au fost confirmate, întrucât Anoca Vasile s-a prevalat de dreptul procesual de a se abține la declarații.

Până la acest moment, nici colegii săi de sindicat, dar nici oficialii Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin n-au prezentat vreo opinie publică cu privire la cele întâmplate.