Profesorul Brian Filimon, primarul care înțelege importanța educației

Fiind profesor în comuna pe care de doi ani o conduce, înțelege importanța pe care trebuie să o acorde orice primar unităților de învățământ pe care le are în grijă. Anul școlar a început în condiții de invidiat, însă planurile sunt mult mai mari pentru educația din comuna Măureni, procedurile fiind deja demarate la Ministerul Educației Naționale.

Brian Filimon a bătut palma cu Ministerul Educației Naționale pentru un mega proiect: construirea unei grădinițe ultramoderne la Șoșdea. Liderul proiectului va fi Ministerul, cel care este responsabil de atragerea celei mai mari părți din suma necesară. Este vorba de un total de circa 900.000 de lei, contribuția Primăriei Măureni fiind de aproximativ 200.000 de lei.

Rezultatul va fi unul de invidiat, promite primarul Brian Filimon. Grădinița va fi construită de la zero și va avea dotări de ultimă generație, plus un parc pe măsură. „Proiectul se află în faza de licitație la Ministerul Educației Naționale. Așteptăm câștigătorul”, ne-a declarat tânărul edil.

Brian Filimon este convins că, dacă nu vor exista prea multe contestații, grădinița din Șoșdea își va deschide porțile în septembrie 2020. Și, cel mai probabil, la cum evoluează lucrurile în comună, panglica de inaugurare va fi tăiată tot de primarul Filimon, care se va afla deja la al doilea mandat.

CITEȘTE ȘI: Comună-exemplu pentru orașele cărășene. Toate unitățile de învățământ, pregătite de începerea anului școlar!