Comună-exemplu pentru orașele cărășene. Toate unitățile de învățământ, pregătite de începerea anului școlar!

Peste 400 de copii studiază în cele patru unități de învățământ de pe raza comunei, iar primarul n-a ratat-o pe niciuna. Chiar și acolo unde nu a primit finanțare din exterior, a găsit soluția pentru a renova ceea ce vremurile au distrus.

Nu s-a sfiit să aloce fondurile necesare de la bugetul local pentru ca cei mici să înceapă școala sau grădinița în condiții mai bune decât aveau în luna iunie. Brian Filimon, primarul comunei Măureni, a avut grijă ca cele 4 unități de învățământ (două școli și două grădinițe) să fie reabilitate.

În cazul Școlii Gimnaziale Măureni și a Școlii Gimnaziale Șoșdea (foto principal), au fost obținute fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2). Fiecărei unități i-a fost alocată suma de 135.000 de lei pentru realizarea sistemului de termoizolație. De interior însă s-a ocupat Primăria. Dacă la școala din Șoșdea lucrările au fost deja terminate, la Măureni încă se lucrează în exterior, însă fără a perturba orele, promite primarul.

„Am intervenit la unitățile de învățământ, iar acum sunt condiții decente sau bune. În general, sunt mulțumit de ce s-a făcut, dar întotdeauna este loc de mai bine”, ne-a declarat Brian Filimon.

În cazul grădiniței din Măureni s-au efectuat lucrări la interior, iar acum preșcolarii sunt așteptați cu brațele deschise și săli de curs impecabile.

Singura unitate de învățământ la care s-a intervenit mai puțin, aici fiind vorba doar despre curățenie, a fost grădinița din Șoșdea, reabilitată recent.

Deschiderea festivă a anului școlar în comuna Măureni va avea loc luni, la ora 9, la Căminul Cultural.