Panouri solare pentru Colegiul Național „Mircea Eliade”! Ce alte școli din Reșița vor bate curând la ușa ADR Vest?

Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița intră pe lista unităților de învățământ care se vor bucura de reabilitare energetică prin ADR Vest. Contractul de finanțare, având o valoare de 1,7 milioane de euro, a fost semnat astăzi de viceprimarul Adrian Dacica. Acesta ne-a dezvăluit ce alte școli se pregătesc să obțină fonduri pentru același tip de lucrări.

Noul an școlar începe cu vești bune pentru Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița. Contractul de finanțare a fost semnat astăzi, la ADR Vest, de viceprimarul Adrian Dacica. Lucrările avute în plan presupun reabilitarea clădirii din punct de vedere energetic.

„Colegiul va fi reabilitat total din punct de vedere energetic: exterior, acoperiș, termopane. 20% din energia consumată va fi asigurată de panourile solare. Este o realizare mare pentru noi și așteptăm cât de curând să semnăm un nou contract de finanțare pentru Liceul Baptist. Sunt depuse proiecte pentru 5 grădinițe, 5 școli gimnaziale și 7 licee. Toate unitățile vor avea apă caldă curentă. Eu zic că suntem pe drumul cel bun. Îi mulțumim mult lui Grațian Dobre, directorul executiv de la Fonduri Europene, pentru determinare, pentru implicare și pentru faptul că stă zi și noapte și muncește împreună cu echipa lui pentru binele orașului nostru”, a declarat Adrian Dacica pentru Express de Banat.

leader board 728 x 90 px

După Liceul Baptist din Reșița, pe listă este trecut Colegiul Economic al Banatului Montan. Pentru Liceul Teoretic „Traian Vuia” și Colegiul Național „Traian Lalescu” au fost deja semnate contractele de finanțare.