Școala Duală ar putea prinde contur și în Caransebeș. La doi ani după Reşiţa…

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a făcut un prim pas în vederea înființării învățământului dual în municipiu. Edilul orașului s-a întâlnit cu directorii liceelor tehnologice din Caransebeș pentru a analiza variantele dezvoltării unor secții tehnice, în funcție de cererea pieței de muncă din orașul de pe Timiș și Sebeș.

În urma dialogului, s-a convenit ca primarul Felix Borcean să invite săptămâna viitoare, la o discuție, reprezentanţii firmele din Caransebeș și din zona apropiată interesaţi în pregătirea elevilor în domeniul profesional. Acțiunea vine ca urmare a faptului că foarte mulți întreprinzători se plâng de lipsa forței de muncă tinere. Asta și după desființarea, la un moment dat, a școlilor profesionale.

Învățământul dual este o formă de pregătire profesională realizată într-un parteneriat între Primărie, instituțiile de învățământ și mediul de afaceri.

leader board 728 x 90 px

Menționăm că Şcoala Duală din municipiul Reșița este unică în județ și cea mai ofertantă la nivel național, prin diversitatea calificărilor și numărul operatorilor economici implicați. A fost înfiinţată în anul şcolar 2017-2018, din iniţiativa primarului Nelu Popa.

Dacă oamenii de afaceri se vor arăta interesați, la Caransebeş s-ar putea demara acest proiect începând cu anul școlar 2019-2020.