Școala Duală ar putea prinde contur și în Caransebeș. La doi ani după Reşiţa…

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a făcut un prim pas în vederea înființării învățământului dual în municipiu. Edilul orașului s-a întâlnit cu directorii liceelor tehnologice din Caransebeș pentru a analiza variantele dezvoltării unor secții tehnice, în funcție de cererea pieței de muncă din orașul de pe Timiș și Sebeș.

În urma dialogului, s-a convenit ca primarul Felix Borcean să invite săptămâna viitoare, la o discuție, reprezentanţii firmele din Caransebeș și din zona apropiată interesaţi în pregătirea elevilor în domeniul profesional. Acțiunea vine ca urmare a faptului că foarte mulți întreprinzători se plâng de lipsa forței de muncă tinere. Asta și după desființarea, la un moment dat, a școlilor profesionale.

Învățământul dual este o formă de pregătire profesională realizată într-un parteneriat între Primărie, instituțiile de învățământ și mediul de afaceri.

Menționăm că Şcoala Duală din municipiul Reșița este unică în județ și cea mai ofertantă la nivel național, prin diversitatea calificărilor și numărul operatorilor economici implicați. A fost înfiinţată în anul şcolar 2017-2018, din iniţiativa primarului Nelu Popa.

Dacă oamenii de afaceri se vor arăta interesați, la Caransebeş s-ar putea demara acest proiect începând cu anul școlar 2019-2020.