Profesorii de la UEMR amenință cu greve și sancțiuni. Sunt supărați pe Ponta, ministrul Cîmpeanu și rectorul Frunzăverde!

De mâine, încep grevele la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița! Sindicaliștii sunt supărați pe Guvern, Ministerul Educației și conducerea UEMR.

De sus în jos, dascălii de la Universitatea „Eftimie Murgu” au decis astăzi că este cazul să îi arate cu degetul pe toți cei care au generat situația actuală în care se află mediul academic din Reșița. Prin urmare, timp de două zile urmează grevă japoneză, după care joi, timp de două ore, vor suspenda activitatea.

Potrivit liderului sindical al FIRES din cadrul UEMR, Cristian Rudolf, nemulțumirea profesorilor se îndreaptă atât către Guvern, cât și către conducerea Ministerului Educației și Cercetării, dar și a Universității „Eftimie Murgu”. În plus, acesta este de părere că situația cadrelor didactice, neplătite de două luni, intră sub incidența legii. „Sub aspect juridic, situația cade sub incidența normelor contravenționale, legiuitorul stabilind sancțiuni clare pentru neplata drepturilor salariale”, spune sindicalistul Cristian Rudolf.

Sindicaliștii cer plata salariilor restante pe lunile august și septembrie, plata drepturilor salariale pentru normele didactice și de cercetare efectuate în regim de plata cu ora, asigurarea plății salariilor integrale până la sfârșitul acestui an fiscal, diminuarea semnificativă a indemnizațiilor de conducere și a gradațiilor de merit.

De asemenea, profesorii mai vor normarea la minimum pecuniar și la maximum de număr de ore, conform gradului didactic și a tranșei de vechime aferente pentru toți angajații, dar și asigurarea unui regim propice desfășurării procesului de predare-învățare și cercetării științifice, adică amfiteatre, săli de clasă, laboratoare curate, luminate și încălzite, dotate cu apă caldă.

banner 1000 x 100 hd

Comments

 1. Vlad Lazarescu says:

  Singura problema se pare ca a ramas problema salariala, studentii….dar cu Rudolf poate de Craciun vor veni si zile bune. Cat de batut in cap trebuie sa fii sa o pastrezi pe Frunzaverde in functie, omul care a dus la dezastru UEM, iar apoi sa marai ca nu te hraneste nu stiu cine. Vor reducerea sporurilor…pai cine ar mai conduce institutia aia corupta pana in maduva? Probabil alta lichea, de acord, “academica”. Este ca intr-o banda de hoti unde micii gainari se uita la capul grupului prins cu izmana rupta in dos si care mai spera inca salvarea de la acesta, ca vorba aia stie bine ce face “sefu” daca tot discuta atat cu politaii. Vai de tinerii aia pe ce maini au incaput…

 2. BAZINGA says:

  Absolut!Rudolf are un nume predestinat pentru a a duce bucurii de Craciun,poate doar in postura de ren al lui Santa Claus!Sa fim seriosi!Mai au si pretentii de bani spagarii de la UEM?Nu se mai satura de bani?Isi merita in mod absolut soarta!Cu Madam Doina in frunte,ii asteapta in continuare “‘succesuri”” multe!!!

 3. Adrian says:

  Ia uite cine s-au gasit sa faca gura.
  UEM, universitatea spagara, fabrica de diplome fara valoare?
  Ma mir cum de mai aveti tupeul sa ridicati capul.
  Toata Resita stie ce cloaca este acolo la voi in Facultati

 4. gheorghe says:

  Bai pprietene toate universitățile din Romania sunt fara valoare, in caz ca nu stiai si la Timișoara sunt exact același facultăți corupte si fara valoare . Facultăți sunt in Anglia,Germania,Austria… NU la Timisoara,Reșița etc

 5. Luci says:

  Pai dna Frunzaverde a zis deunazi ca judetul musteste de cereri de ingineri, economisti, etc. Astfel, nu cred ca ar fi o problema pentru domnii si doamnele profesori/profesoare sa isi gaseasca de lucru in privat, in Caras-Severin, ramanand astfel si aproape de casa si avand si satisfactie profesionala.

 6. Adrian says:

  @gheorghe, daca nu ai fost la intervuri cu studenti de la diferite facultati eu spun sa nu te bagi.
  Da, exista studenti slabi si la Timisoara, dar astia sunt exceptii.
  Cu tot asa exista studenti buni si la Resita, dar astia sunt tot exceptii.
  Si daca i-ai intervieva pe doi studenti, unul de la Timosoara si unul de la Resita … nu ai mai vorbi chiar deloc (Ma refer la facultatie tehnice).
  Binenteles ca generatiile sunt tot mai proaste si la Timisoara si la Resita, dar diferenta dintre cele doua facultati se mentine … colosala.