Set alb în Muncitorul – Clujana!

Muncitorul Reșița a obținut duminică seară o victorie frumoasă în fața propriilor suporteri, scor 6-0 (3-0), cu Clujana Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a șasea a Ligii I de futsal!

Cu Sile Giurcanu doar în tribună, ca urmare a eliminării de runda trecută de la Galați, dar cu o nouă achiziție între buturi, Cristian Copăcean, care  nu a avut de apărat decât în primele două-trei minute, echipa lui Viorel Lolea a făcut instrucție cu o echipă sosită la Reșița în efectiv redus, dar cu șase puncte în clasament. Oaspeții au semnat primele ocazii importante ale jocului, chiar în primele minute, dar s-au stins foarte repede. Reșițenii n-au stat prea mult pe gânduri și au preluat autoritar cârma jocului, pe care l-au dominat până în final. Ardelenii s-au apărat mai tot timpul, astfel că drumul spre gol nu a fost găsit chiar ușor.  Costescu a modificat pentru prima dată tabela în minutul 12, dar până la pauză au mai punctat și Breșneni, și spaniolul Alvarez. În partea secundă, mingea a stat mai tot timpul în jumătatea de teren a clujenilor. Firesc după aspectul jocului, Muncitorul a mai marcat de trei ori, prin căpitanul Bîrcean, din nou Costescu și Doană.

„A fost o victorie facilă a echipei noastre, chiar dacă am avut un început de meci mai greoi. Oaspeții și-au creat două ocazii clare de gol la scorul de 0-0, dar ne-am revenit repede și am controlat meciul până la final. După un început mai greu de campionat, din cauza faptului că am întâlnit toți granzii Ligii I de futsal, sperăm să ne descătușăm și să urcăm cât mai sus în clasament, să putem la finalul campionatului să ne bucurăm de accederea în play-off. Mulțumesc publicului spectator care a fost alături de noi și astăzi. Sperăm să etalăm un fotbal spectacol și să atragem cât mai mulți oameni alături de noi. Sunt bucuros că după doi ani de Liga I avem un meci în care nu am luat gol”, a declarat antrenorul Muncitorului imediat după joc.

Referitor la Cristi Copăcean, noua achiziție a Muncitorului, Lolea a spus: „Giurcanu a luat roșu la Galați, a intrat Sturzu, care a făcut un meci destul de bun, dar din păcate s-a accidentat. Ca o soluție de avarie am apelat la Cristi Copăcean, care a mai fost cu noi și în trecut și sperăm să-l ținem alături de noi pentru că e un portar de valoare”.