Profesorii corupți pleacă acasă. În arest la domiciliu!

 

În timp ce universitatea se chinuie să supraviețuiască după amplul dosar de corupție care a acaparat mediul academic din Reșița, în paralel, profesorii șpăgari își clamează libertatea.

Întrucât decizia Tribunalului Caraș-Severin i-a nemulțumit, aceștia au ajuns la instanța superioară din Timișoara, ai cărei magistrați au analizat cererea avocaților de înlocuire a măsurii de arest preventiv. În urmă cu puțin timp, judecătorii s-au pronunțat în cazul profesorilor Florin Franț și Irina Oriol.

 „În urmă cu câteva minute, Curtea de Apel Timișoara a admis contestația formulată de cei doi inculpați și a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. În câteva minute cei doi vor fi puși în libertate și vor merge la domiciliile pe care le au. Consider această încheiere ca fiind într-o notă de normalitate ce ar trebui să guverneze orice proces penal referitor la o măsură preventivă”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru Express de Banat.

Ambii inculpați și-au recunoscut faptele, deși inițial aveau mari probleme la acest capitol. Primul proces pe fond are loc în acest dosar pe data de 29 septembrie 2015, la Tribunalul Caraș-Severin.

Reamintim că în rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut că „inculpaţii Franţ Florin, Oriol Irina, Ghiţă Ruxana Mariana Lavinia şi Vişan Mihai, atât personal, cât şi apelând la alte cadre didactice, au promovat sau sprijinit promovarea unor studenţi (printre care şi un investigator) la materiile la care ei sau alţi colegi erau titulari, existând situaţii în care lucrările de an erau aduse gata făcute de către studenţi sau erau date în biroul de lucru al cadrului didactic, într-un cadru privat, fiindu-le permis studenţilor favorizaţi să copieze. Totodată, în unele situaţii, se acordau note mari pentru menţinerea de către studentul favorizat a unei medii care să-i permită rămânerea pe locurile fără taxă sau dobândirea unei poziţii mai bune pentru care să nu mai plătească taxă în anul următor de studii, toate acestea ca urmare a cointeresării materiale a cadrelor didactice sau pentru favoruri de natură sexuală – ca în cazul inculpatului Franţ Florin – ori pentru dobândirea/menţinerea unei protecţii (juridice, economice, sociale) din partea celor favorizaţi, ca urmare a poziţiei pe care aceştia o deţin în rândul comunităţii”.

Comments

  1. popescu says:

    cum sa-i numesti profesori pe acesti indivizi spagari de ultima speta, merita sa-si primeasca pedeapsa cuvenita pentru dezonoarea pe care au adus-o invatamantului superior.studenti actionati in instanta sa va recuperati banii de la acesti nemernici.

  2. Tirimba says:

    De Otilia Miclosina si dl. general Stolojescu,nimic,nimic?Parca se disjunsese dosarul si fata de ei. Sau nu se mai intampla nimic?