Profesorii anchetați de la „Eftimie Murgu” pierd tot! Primarul Cismăneanțu dă o lecție conducerii universității!

Scandalul examenelor promovate pe bani şi sex sau al licenţelor vândute ca la piaţă produce efecte şi în afara universităţii reşiţene.

În timp ce conducerea Universităţii „Eftimie Murgu” ignoră regulamentele şi codurile de etică prezente în orice instituţie de învăţământ superior, cu scopul vădit de a-i salva pe cei care au promovat studenţi pe ochi frumoşi sau pile, există şi situaţii în care se iau măsuri fireşti, logice şi de bun simţ. Este cazul Primăriei Bocşa şi al edilului-şef Eugen Cismăneanţu. Consilierul său personal, profesorul Mihai Vişan, unul din cei cinci dascăli de la „Eftimie Murgu” pus deja sub acuzare, încetează să-şi mai desfăşoare activitatea în administraţia publică locală. Cel puţin până la aflarea sentinţei instanţei de judecată.

 

„Pe fondul evenimentelor desfăşurate în data de 9.07.2015 la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, de către Parchetul General, mai multe cadre universitare sunt suspectate de fapte de corupţie. Printre acestea se numără şi prof. Mihai Vişan, consilier personal al primarului oraşului Bocşa. În urma discuţiilor avute cu domnia sa, am aprobat ieri, 20.07.2015, cererea de suspendare din funcţia de consilier personal al primarului, până la soluţionarea cercetărilor efectuate cu privire la faptele de corupţie de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Această decizie a fost luată pentru a nu afecta în vreun fel imaginea Primăriei oraşului Bocşa”, a precizat primarul Cismăneanţu.

Comments

  1. Iulia says:

    Dupa cum ai scris chiar si tu, Visan nu mai e cadru didactic de mai bine de o saptamana. Si-a dat demisia sau a fost suspendat cu mai mult timp in urma…. Despre ce lectie vorbesti, nene? Primarul a reactionat mult mai tarziu… Scrie ceva logic, desigur, daca poti!