Piața Reşița Sud nu e Parcul Industrial „Valea Țerovei”!

Finalizarea Corpului B al Pieţei Reşiţa Sud a fost primită cu entuziasm de administraţia locală, care e convinsă de faptul că agenţii economici se vor îngrămădi să profite de preţurile mici cu care se va închiria metrul pătrat.

După ani de zile, licitaţii reluate şi constructori noi, al doilea corp al pieţei din zona centrală a municipiului poate fi dat în folosinţă. Spaţiul e unul modern, generos şi uşor de aranjat pentru diferite tipuri de comercianţi. Sunt şi destule minusuri, dar una peste alta e o investiţie care se poate dovedi utilă, lucru care nu e valabil şi în cazul Parcului Industrial „Valea Ţerovei”, unde s-au cheltuit în zadar milioane de euro. Fie ele şi de la Uniunea Europeană.
„Acest corp are la parter 36 de locuri de parcare realizate, scări de acces, un lift pentru opt persoane, pentru partea superioară, unde așteptăm firme care să desfășoare diverse activități economice. Am anunțat, prin mijloacele mass-media, pe site-ul primăriei. Totodată, societatea Piețe a făcut acest lucru. Ca atare, în perioada următoare așteptăm noii chiriași. Agenţii economici au posibilitatea să vină, să ocupe spațiile, tarifele sunt aprobate în Consiliul Local și, bineînțeles, este nevoie de avizul administratorului judiciar”, a explicat primarul Mihai Stepanescu. „Am contactat în jur de 15 agenți economici, atât prin adrese scrise, suntem în negocieri cu câteva firme. Am împărțit flyere, afișe, am dat în presă, la radio, am făcut tot ce s-a putut. Așteptăm să vină. Tariful este 4 euro pe metrul pătrat. Avem un spațiu mare, de 630 de metri pătrați, un fast-food, în jur de 170 metri pătrați, și un bar, în jur de 42 de metri pătrați”, a completat Maria Giuricici, directorul SC Pieţe.
Titiana Cătană, director executiv la Direcția de Dezvoltare Urbană, a oferit şi alte date tehnice: „Are o arie desfășurată de 2.166 metri pătrați, spațiul util dispus închirierii, 630 metri pătrați. Destinația inițială, conform proiectului, a fost de bazar, de aceea vom adapta în funcție de solicitări. Este o clădire cu un regim de înălțime de P+1 etaj, o terasă, prevăzută cu sistem de preluare a apelor, cu o sursă de încălzire proprie, cu finisaje specifice, conform proiectului și, în plus, are toalete, unde sunt pardoseli de gresie și faianță, așa cum este necesarul conform normelor. Valoarea investiției totale este 6.088.000 de lei, dar aceste lucrări pe care acum le inaugurăm au fost reautorizate, pentru că a fost reziliat de către administratorul judiciar contractul cu constructorul inițial. Au avut valoarea de 240 de mii de lei cele pe care le-am reautorizat și executat”.

Management defectuos

Primarul Stepanescu nu e foarte mulţumit însă de ceea ce s-a întâmplat la primul corp al Pieţei Reşiţa Sud sau de felul în care a fost administrată societatea în trecut. Tocmai de aceea nu exclude varianta chemării constructorului din nou la muncă. „Lucrările la Corpul A au adus o serie de comentarii și din partea mea, și a reșițenilor. O să facem o evaluare în perioada următoare, prin administratorul judiciar. O să vedem în ce măsură trebuie să revină în Corpul A firma care a derulat acolo, a desfășurat lucrări, pentru că noi considerăm că se impune acest lucru. După finalizarea acestor lucrări, intenționăm să intabulăm acest imobil, să parcurgem toți pașii necesari pentru că legea o impune, iar la sfârșitul anului, cred că o să ne bucurăm împreună de trecerea societății ca o entitate monitorizată. Fiind sub supraveghere juridică, este condusă de un administrator juridic, va ieși din această stare, această ipostază, și va redeveni de sine stătătoare. Ulterior, prin Consiliul Local, o să vedem dacă va lucra sub egida acestei societăți sau vom transforma acest serviciu într-un serviciu public, aparținător de primărie. Deocamdată, este o societate a Consiliului Local, administrată, așa cum spuneam, de o firmă judiciară, desemnată în acest sens. Iată că, de la cele 18 miliarde înregistrate de vechea conducere, care, mă rog, a practicat un management extrem de defectuos, putem să ne bucurăm la sfârșitul anului de stingerea acestor datorii, prin măsurile luate în consecință, măsuri foarte bune, de conducerea societății și, bineînțeles, în colaborare cu administratorul judiciar”, a declarat edilul-şef.

Comments

  1. Podsekalnikov says:

    :)) ,,agentii economici se vor ingramadi sa..”, a se intelege bazaristii care reprezinta coloana vertebrala a economiei locale. Inaugurarea s-a facut cu taiere de panglica + sobor de preoti sau ?

  2. marcoschlabonschi@yahoo.com says:

    ce echipa minunata in poze : padurarul de rusca, soferul lui, amanta(cea bruneta) de zi si cea de noapte…o frumusete…

  3. marcos says:

    pardon;actual”premar, derector, …derector pisete…derector …bla,..bla..”