Prietenie fără frontiere. Oravița pregătește terenul pentru înfrățirea cu mai multe orașe!

Zilele Oraviței au în acest an o puternică latură culturală. Pe lângă faptul că cei mai în vogă artiști ai momentului vor urca pe scenă, reprezentanții administrației publice locale iau parte la întâlniri pentru stabilirea unor contacte pe linie culturală, într-o primă etapă. 

Delegați din trei țări europene se află în aceste zile la Oravița, unde orașul este sărbătorit cu mare fast. De altfel, acest lucru se întâmplă o dată pe an, iar intenția celor care conduc primăria este să atragă atenția întregii țării asupra concertelor, distracției și prieteniei care îi caracterizează pe oameni. Anul acesta, noutatea vine din faptul că se încearcă și eliminarea barierelor puse de granițe, astfel că multiculturalitatea ocupă un loc central în ce privește acțiunile derulate. Primarii care au ajuns în oraș sunt din Ungaria, Polonia și Slovacia.

„Îmi propun să colaborăm pe plan cultural și economic. Avem întâlnire cu primari din trei țări diferite pentru a pune bazele unei legături culturale, într-o primă etapă. De altfel, fiecare edil-șef a venit însoțit de câte o delegație și un grup folcloric. Vor evolua pe scenă și sperăm ca, pe viitor, colaborarea noastră să depășească bariera culturală și să ajungem la schimburi economice”, a declarat Dumitru Ursu, primarul orașului Oravița.

Prezența edililor în oraș nu este întâmplătoare, ci a fost posibilă printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană. „Este finanțat prin Programul Citizen, de înfrățire între orașe, tema noastră fiind incluziunea, folosind cultura, deci prin metode culturale. Astăzi se face primul pas pentru înfrățirea dintre cele 4 localități, iar la finele lunii octombrie, în Ungaria, se semnează documentul de înfrățire oficial”, a spus Daniel Greblendinger, inițiatorul proiectului.

Comments

  1. eu says:

    Ce romantic… Pentru asfaltarea strazilor si pentru construirea unui adapost pentru sutele de caini prezenti pe strazile minunatului nostru oras oare nu exista nici un proiect finantat de UE?

  2. cine-i in campanie, oare? says:

    Astia sigur au venit sa ne fure gazele pe care o sa le aduca primarul asa pe ultima suta de metri de mandat, norocul nostru cu presa care a intrat mai devreme in campanie decat oricine.