Procurorii DIICOT îl vor după gratii pe Belei

Procurorii care au instrumentat cazul patronilor de firme și al funcționarilor bancari care au fentat statul se declară nemulțumiți de decizia magistraților de la Tribunalul Mureș, acolo unde judecătorii au hotărât cercetarea celor implicați în acest caz în stare de libertate. 

Magistrații de la Tribunalul Mureș au decis în urmă cu câteva zile să îi lase liberi pe administratorii care au fentat statul cu 6 milioane de euro, numai în acest an. Singurii care au rămas după gratii, potrivit deciziei magistraților, sunt trei dintre funcționarii bancari.

Nemulțumiți de decizia de la Tribunal, procurorii DIICOT au făcut recurs, astfel că, astăzi, cei implicați în acest caz s-au prezentat la Curtea de Apel Târgu Mureș. Magistrații urmează să ia o decizie în cursul zilei.

„Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea că modul de operare este unul inedit, constând în acordarea disimulată a unei părţi din drepturile salariale lunare, iniţial prin încheierea de către angajator a unei poliţe formale de asigurare de viaţă colectivă cu operatorul de asigurări, achitarea contravalorii poliţelor de asigurare de către angajator, respectiv a primelor lunare aferente clauzei EB (economisire-beneficii), urmate imediat, în cursul aceleiaşi zile sau în ziua următoare, de «răscumpărarea clauzei suplimentare» şi, implicit, plata cuantumului primelor de asigurare de către asigurator direct în conturile angajaţilor – beneficiarii de fapt ai respectivelor contracte de asigurare, care primeau aceste plăţi ca fiind parte din veniturile salariale”, se arată în comunicatul de presă transmis de DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Patronul firmei Miruna a fost pus în libertate!

Firme de asigurări din Caraș, suspectate că au fentat statul cu 6  milioane de euro!

Rămâi cu Express de Banat! Revenim cu amănunte!