Află ce a decis Curtea de Apel Târgu Mureș!

Procurorii DIICOT au atacat cu recurs decizia dată de Tribunalul Mureș și au cerut arestarea preventivă pentru 29 de zile a tuturor celor implicați în cazul fraudei săvârșite de funcționarii bancari și oamenii de afaceri.

Curtea de Apel Mureș a respins ca neîntemeiată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Tg. Mureş privind luarea măsurii arestării preventive faţă de administratorii de firme.

CITEȘTE ȘI: Procurorii DIICOT îl vor după gratii pe Belei

Astfel că patronul firmei Miruna va fi cercetat în libertate. Față de alți doi administratori de firme, Bene Maria şi Topor Ioan, s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviințarea instanței. Cei doi trebuie să se prezinte periodic la organul de urmărire penală, nu au voie să-și schimbe locuința și nici să dețină arme. În plus, au rămas provizoriu fără pașapoarte.

UPDATE Un om de afaceri local a fost vizat de acțiunea DIICOT pentru că a fentat statul!

Belei, propus pentru arestare preventivă

Mai puțini la arest
În ce îi privește pe funcționarii bancari, dacă inițial trei dintre aceștia au fost trimiși în arestul IPJ Mureș, Curtea de Apel Târgu Mureș a decis ca unul singur să mai rămână după gratii. Ceilalţi au interdicții de a părăsi țara, dar și de a mai activa în domeniul asigurărilor de viață. Celelalte interdicții sunt similare cu cele ale patronilor de firme.

„Deciziile Curţii de Apel Târgu Mureş sunt definitive”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul de Presă al instanței.