PROCES. Șeful Fiscului, adus cu mandat la Judecătorie într-un dosar de corupție!

Mandat de aducere pe numele fostului șef al Finanțelor Publice din Caraș-Severin, după ce a evitat să dea ochii cu judecătorii care cercetează dosarul corupţiei la examenul de bacalaureat din 2011.

Doru Cozma a fost citat de magistrați pentru a fi audiat în dosarul corupției la bacul din 2011, după ce lucrarea fiicei sale, Dorina Cozma, a fost recorectată şi s-au descoperit atât semne făcute pe lucrare, cât şi o supraevaluare, e drept, de câteva zeci de sutimi, a lucrărilor de examen. Totodată, procurorii au depus în rechizitoriu şi o discuţie telefonică purtată de Doru Cozma cu profesorul Florin Fărcăşescu, preşedintele Comisiei de Examen de atunci, inculpat şi el în acest dosar. La acea vreme, Doru Cozma era directorul Finanţelor Publice din Caraş-Severin.

Cum şeful Fiscului nu a venit la proces, judecătorii au emis un mandat de aducere pe numele său. Oamenii legii s-au dus la domiciliul acestuia, însă nu l-au găsit pentru că, între timp, Doru Cozma a fost transferat să conducă Finanţele Publice din Bacău. Au făcut însă rost de numărul său de telefon şi aşa au aflat că acesta ştie de proces şi se va prezenta, până la urmă, la cercetarea judecătorească!

leader board 728 x 90 px

Văzând că nu-i de şagă şi că instanţa a emis un mandat de aducere pe numele său, Doru Cozma a lăsat în urmă Bacăul şi s-a îndreptat spre oraşul de domiciliu pentru a da ochii şi a răspunde la întrebările magistraţilor Judecătoriei Reşiţa. Instanţa a fost curioasă cu privire la stenograma discuţiei telefonice, dar şi la lucrarea recorectată a fiicei sale.

Potrivit documentelor de la dosar, „În data de 28 iunie 2011, ora 21.55, învinuitul Fărcăşescu Florin poartă o discuţie cu numitul Cozma Doru Constantin, tatăl candidatei Cozma Dorina Elena:

Fărcăşescu Florin: Vă salut, domu’ Cozma!
Doru Cozma: Vă salut, vă salut! Eu vă deranjez acum cam târziu! Nu vă mai întoarceţi acum, nu?
F.F.: Poftim?
D.C.: Nu vă mai întoarceţi acuma, nu?
F.F.: Nu, nu!
D.C.: Na!
F.F.: 9,9 costă maşina!
D.C.: Da!
F.F.: E-n regulă?
D.C.: Io ştiu ce să zic, asta este! Deci asta s-o putut face tot?
F.F.: Deci era 9,4!
D.C.: Da!
F.F.: Când a fost evaluată 9,9, atâta!“

Şeful Fiscului din Bacău le-a declarat judecătorilor că discuţia a fost pe bune cu Florin Fărcăşescu şi că se referea la preţul unei maşini. Asta deşi spune că l-a cunoscut cu numai trei zile înainte de examenul de bacalaureat. „L-am sunat pentru a afla nota fiicei mele, Cozma Dorina, la proba la limba română, după 1-3 zile”, le-a spus acesta judecătorilor.

Reprezentantul Ministerului Public a dorit să afle la ce s-a referit când au discutat de 9,90, Cozma declarând că „era vorba despre cumpărarea unei maşini marca Ford Mondeo care îl interesa şi pe domnul Fărcăşescu. La proba la limba şi literatura română fiica mea a luat nota 10, nu vorbeam codificat, era vorba despre preţul maşinii – 9.900 de euro”, a declarat Doru Cozma sub jurământ. Acesta le-a mai spus judecătorilor că fiica sa a participat şi a câştigat mai multe olimpiade şi concursuri internaţionale şi că a susţinut chiar şi un interviu la o Universitate din Regatul Unit, aşa că nu pot fi suspiciuni cu privire la nota obţinută.

CITEȘTE ȘI:

Copiii renumiţilor cărăşeni Petrică Viţa şi Bebe Marinescu, cercetaţi penal pentru fraudarea BAC-ului!

Zeci de elevi cărăşeni au luat Bac-ul pe pile!

Copiii VIP-urilor şi-au găsit inspiraţia în WC!

Începe procesul Bac-ului pe pile!