Începe procesul Bac-ului pe pile!

UPDATE 18:00

Înfățișarea de astăzi a  celor doi inculpați în fața instanței nu a avut nicio finalitate. Cauza a fost amânată pentru un nou termen de judecată.

 

UPDATE 07.00

Profesorul Florin Fărcășescu împreună cu profesoara Milotin Mirela Georgeta au fost acuzați că ar fi favorizat anumiți candidați la examenul de Bacalaureat din anul 2011.  Cei doi și-au găsit, în sfârșit, ,,nașul” și vor fi prezenți astăzi în fața instanței la Judecătoria Reșița.

Cadrele didactice care au fraudat examenul de bacalaureat și i-au ajutat pe copiii unor persoane importante din județ să promoveze vor fi judecați în fața instanței. În urma examenelor din 2011, procurorii au găsit zeci de lucrări însemnate de către elevi, pentru a fi mai apoi identificate de profesorii care le-au corectat și umflat apoi notele.

Printre elevii care au promovat bacalaureatul pe pile se numără interpreta de muzică populară Georgiana Vița sau fiul directorului Ecosal, Bebe Marinescu. În urma unor negocieri telefonice directe între părinţii acestora şi preşedintele comisiei de bacalaureat în aceea perioadă, profesor Florin Fărcăşescu, tinerii şi-au asigurat examenul de maturitate cu note acceptabile, fără a se face de ruşine. În sesiunea de bac din iunie-iulie 2011, când procentele de promovabilitate au scăzut drastic, candidaţii cu pile au fost ajutaţi de profesorul Florin Fărcăşescu, cel care a efectuat toate demersurile necesare pentru identificarea lucrărilor de examen ale tinerilor, în scopul favorizării acestora. Au fost încălcate astfel atribuţiile de serviciu privind organizarea şi desfăşurarea corespunzătoare a probelor scrise.

În urma scandalului de atunci, s-a constatat că profesorul Florin Fărcăşescu a săvârşit şase fapte penale, fiind învinuit şi trimis în judecată. În toată perioada aceasta, şi alte zeci de cadre didactice și inspectori şcolari au fost urmăriţi penal. Față de aceștia, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală, dar le-au aplicat sancțiuni cu caracter administrativ, mai exact o amendă în valoare de o mie de lei. De asemenea, elevii care au trecut testul maturităţii pe pile sunt cercetaţi într-un dosar disjuns, astfel că acestora le-ar putea fi retrase diplomele de absolvire şi, mai mult, le-ar fi periclitaţi anii de studenţie. Profesorul Fărcășescu împreună cu Milotin Mirela Georgeta se vor afla astăzi în fața instanței de judecată pentru a-și primi pedeapsa.

Rămâi cu Express de Banat. Revenim cu amănunte din sala de judecată!

Comments

  1. Rokko Crnooko says:

    Kkati astia de procurorii , astia de la IJP ori DNA , de ce nici unul dintre ei nu dau tarcoale si pe la Eftimie Murgu sa o ea la purificat si pe tzatza Doina F. si pe aghiotantul jegos de Mihaila , la purificat . Si jegosii astia au vindut diplomele de facultate ca salata la toti dobitocii cu EURONII in buzunar . Dreptatea de kkat in tara lui kkat voda . PS……sunteti aproape cu totii din tara lui kkat voda doar niste falseturi si milogi , iar intr-o buna zi o sa va ea DRAKU pe toti , la fel ca la REVOLUTIA FRANCEZA , ca sunt destule Joan of Arc prin tara , care vrea sa va ea suflul .