Proba scrisă la matematică nu i-a speriat pe elevii de gimnaziu din Caraş-Severin! Prezenţa la examen rămâne de peste 90%

Peste 90% din elevii de gimnaziu din Caraș-Severin au participat la cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale. Spre deosebire de primul examen, proba de Limba și literatura română, la care au participat 1.853 de candidați, astăzi numărul celor care au răspuns pozitiv calculului matematic a fost de 1.851, cu doi candidați mai puțin față de proba precedentă.

Potrivit ISJ Caraș-Severin, lucrurile au decurs fără probleme atât din punct de vedere igienico-sanitar, cât și din punct de vedere al tentativei de fraudare a examenului, niciun elev nefiind respins ca urmare a controlului epidemiologic, cum de altfel niciun elev nu a fost eliminat pe motiv că ar încerca să trișeze examenul.

Vizavi de cei patru elevi aflați în izolare la domiciliu care nu au putut participa la examen, aceștia vor avea ocazia de a susține proba în cadrul etapei speciale, programată să se desfășoare în perioada 29-30 iunie.

leader board 728 x 90 px

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Mâine, 18 iunie, se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Reamintim că primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 23 iunie (în intervalul orar 8.00 – 12.00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Sursa foto principal: bzi.ro.