Două întreruperi de curent și un elev cu temperatură peste limită în Timiș la proba de matematică a Evaluării Naționale

Astăzi s-a derulat ultima probă a Evaluării Naționale pentru elevii din ciclul gimnazial. În Timiș, situația a fost îngreunată din cauza a două întreruperi de energie electrică, la Pișchia și Belinț, lucru care a fost remediat în scurt timp, iar elevii au putut desfășura proba în continuare. 4.956 de elevi au fost prezenți în județ, la fel ca în prima etapă, cu precizarea că unul dintre elevi a avut temperatură peste 37,3 grade și este nevoit să susțină proba în etapa specială. 

Din numărul total de înscriși, 400 au fost absenți de la început, iar dintre aceștia se știe că 8 copii sunt izolați la domiciliu alături de familiile lor din cauza contextului actual. Elevul cu temperatură peste 37,3 este din Teremia Mare, alături de ceilalți 8 elevi izolați, va putea susține proba specială în 29 iunie.

Marin Popescu, inspectorul general școlar al ISJ Timiș, s-a declarat mulțumit de mobilizarea cadrelor didactice și a unităților de învățământ pentru ca elevii să susțină probele de Evaluare Națională. „Sunt mulțumit din perspectiva responsabilității, dascălii au înțeles menirea, unitățile au fost puse la punct, iar comisiile au încurajat elevii și le-au sporit pozitivismul. Acum așteptăm rezultatele cu optimism!”, a declarat Marin Popescu pentru Express de Banat.

Pe 22 iunie elevii așteaptă să fie publicate primele rezultate ale Evaluării Naționale.