Regionalizarea pleacă din Caraş-Severin

Consiliul Regional de Dezvoltare Vest, al cărui preşedinte este Sorin Frunzăverde, a elaborat, în premieră, un proiect de lege care se referă la viitoarea reorganizare administrativ-teritorială a ţării. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a declarat astăzi că nu ştie să existe vreun alt text pe această temă, la ora actuală.

Sorin Frunzăverde a susţinut astăzi o conferinţă de presă la Palatul Administrativ, în cadrul căreia a prezentat proiectul de lege referitor la reorganizarea administrativ-teritorială a ţării. În acest context, liderul liberal a subliniat faptul că la nivel local se cunosc mai bine nevoile descentralizării, dar şi modul în care aceasta poate fi făcută.

„Am propus un material de lucru care esenţialmente doreşte descentralizarea administraţiei publice. Chintesenţa proiectului de Lege este că regiunile vor prelua din atribuţiile ministerelor şi acesta este cu adevărat cel mai valoros conţinut pe care îl oferă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde,  care crede că specialiştii din Agenţiile de Dezvoltare Regională sau Consiliile Judeţene au opinii mai valoroase şi mai descentralizante decât reprezentanţii unei guvernări centraliste.

CITEȘTE AICI PROIECTUL DE LEGE!

„A stârnit o întreagă emoţie faptul că Regiunea Vest supune opiniei publice un proiect al Regionalizării”, spune liderul de la Palatul Administrativ, dar pentru proiectul de Lege se lucrează în zona de vest a ţării încă din luna noiembrie, atunci când specialiştilor li s-a solicitat public să facă acest lucru.

„În acest moment, Guvernul vorbeşte despre un asemenea proiect de lege. Nu ştiu să existe un alt text pe regionalizare, iar el urmăreşte modelul european”, a subliniat Sorin Frunzăverde.

În ce priveşte viitoarele capitale ale regiunilor, acestea se vor alege ulterior şi nu neaparat în funcţie de actualulele reşedinţe ale Agenţiilor de Dezvoltare Regională. Pentru desemnarea viitorilor membri ai Consiliului Regional se vor organiza alegeri, ca de altfel şi pentru preşedintele forului.

 

 

Comments

  1. Dragos says:

    cum vor fi afectate inspectoratele de politie si cele pt. situatii de urgenta prin aceasta regionalizare ?

  2. Dan says:

    nicicum …pur si simplu se creaza structuri regionale cu alti directori directorasi consilieri secretare etc care vor fi peste cele din judet …judetele se pastreaza exact ca in Franta…aaa si Frunzaverde devine mai puternic + cel putin 10000 de locuri de munca la buget la nivel national