INVESTIȚII: Viaţă culturală revigorată pe malul Dunării

Poluarea excesivă, lipsa locurilor de muncă şi a investiţiilor nu sunt singurele aspecte care-i nemulţumesc pe cetăţenii oraşului Moldova Nouă. Viaţa cultural-artistică şi sportivă este şi ea foarte săracă, dar nu pentru mult timp.

Administraţia locală vrea să le ofere localnicilor alternative pentru petrecerea timpului liber. Primăria va continua să sprijine, alături de sponsorul tradiţional, echipa de fotbal a oraşului, dar în acelaşi timp investeşte şi pentru revigorarea actelor cultural-artistice.

În vara anului trecut, cu ocazia Zilelor Oraşului Moldova Nouă, manifestare care s-a bucurat de mare succes şi aprecieri, primarului Matei Lupu i s-a cerut să organizeze mai des astfel de evenimente.

Astfel că viaţa culturală şi artistică se va îmbogăţi semnificativ, mai ales că, în scurt timp, lucrările de modernizare de la Casa de Cultură vor fi finalizate.

„E o investiţie importantă, care nu mai putea fi amânată. Casa de Cultură sper să o terminăm luna asta. A fost reabilitat exteriorul clădirii, iar în momentul de faţă se lucrează în interior. Am fost şi eu pe acolo, am văzut că se lucrează intens şi cred că va arăta foarte bine. Moldova Nouă merită să aibă o Casă de Cultură modernă, care să găzduiască evenimente culturale şi de altă natură pentru că ne dorim să revigorăm viaţa culturală a oraşului”, a declarat edilul-şef.

Bani de la stat

Modernizarea edificiului se face cu bani de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era luna noiembrie a anului trecut, dar din cauza întârzierii unor plăţi şi a vremii nefavorabile, s-a decalat până la finele acestei luni. Acest aspect contează mai puţin, important este că, odată îmbrăcată în haine noi, Casa de Cultură va găzdui o serie de evenimente, aşa cum se întâmpla cândva.

„În ultimii ani nu s-a întâmplat nimic în această Casă de Cultură. Când am plecat eu de la Primărie aveam ansamblu folcloric care îşi desfăşura activitatea acolo. M-am întors după patru ani şi nu am mai găsit nimic. Nu a mai fost un spectacol la Moldova Nouă de nici nu ştiu când. Odată aranjată sala de spectacole, vom reînfiinţa în primul rând ansamblul folcloric, pentru că am avut mare tradiţie în dansurile româneşti şi sârbeşti. Dar vom organiza şi alte evenimente, pentru că, după cum am mai spus, viaţa culturală va fi mult mai bogată şi variată de acum încolo”, a mai afirmat primarul Matei Lupu.

Localnicii care trec zilnic pe lângă clădirea din Strada 1 Decembrie 1918 sunt foarte încântaţi de felul în care aceasta arată după lucrările de reabilitare şi abia aşteaptă să vadă şi interiorul.