Primul liberal care se ridică împotriva lui Alin Nica: „Ați început cu stângul. Personal, îmi miroase a Dragnea și Dăncilă. Asta este reforma pentru care l-ați hărțuit pe domnul Robu?”

Un liberal câștigător al alegerilor locale din 27 septembrie îl critică dur pe liderul interimar al PNL Timiș pentru selecția făcută în privința candidaților pentru alegerile parlamentare. Edilul local proaspăt ales spune că printre candidații stabiliți se regăsesc persoane care au fost impuse din interese financiare, care fac afaceri cu statul și îi cere lui Nica să revizuiască listele. Primarul contestatar îl acuză pe Nica și că l-a sabotat pe Nicolae Robu, contribuind la pierderea alegerilor pentru Primăria Timișoara. 

Într-un mesaj intern transmis liberalilor din Timiș, Claudiu Buciu, primarul ales al Lugojului, se declară nemulțumit de candidații pe care Alin Nica i-a promovat pe listele pentru generale și îl acuză pe liderul interimar de la județ că pentru el și echipa sa, filiala se reduce la interese financiare de grup.

CITEȘTE ȘI: Majoritatea primăriilor din Timiș, „colorate” în galben după duminica alegerilor. Rezultatul final al votului 

„Timișenii au votat pentru un «nivel european», nu pentru unul cu puternic miros de Teleorman. (…) La modul cum conduceți filiala, eligibile sunt doar trei locuri la Camera Deputaților și doar un loc la Senat. (…) V-ați redus la a impune cu forța – efemeră – niște candidați indezirabili. Ați dat voturi în pădure, în loc fără semnal la telefon, umilindu-vă colegii primari, într-un organism care nu există în statutul PNL. N-a contat. Ați votat până a ieșit cum ați vrut. Personal îmi miroase a Dragnea și Dăncilă, însă acest mandat al dumneavoastră, la ce început nici măcar nu are, va demonstra cu vârf și îndesat că am dreptate. Sper să fie cât mai scurt. Pentru binele PNL Timiș”, îi transmite Buciu lui Nica.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica vrea listă „impecabilă” la parlamentare: „Să fie oameni cărora să nu li se poată reproșa nimic sub aspect moral sau politic”

Buciu reclamă faptul că primarii, deși ar fi avut dreptul să facă propuneri cu privire la candidați, nu aveau și dreptul „să impună liste întregi”. Astfel, continuă primarul ales al Lugojului, pe listele pentru parlamentare au ajuns candidați care fac afaceri cu primari liberali și îl somează pe Alin Nica să îi elimine pe aceștia din cursa electorală.

Claudiu Buciu face referire la Cosmin Șandru (președintele tinerilor liberali din Timiș, ginerele omului de afaceri Dumitru Dinulescu), candidat pe locul trei pe lista PNL Timiș pentru Cameră, care deține o firmă ce a derulat mai multe contracte cu primăriile din județ.

CITEȘTE ȘI: Pirtea și Gorghiu, primii pe listele liberalilor din Timiș pentru parlamentare

„Asta este reforma pentru care l-ați hărțuit pe domnul Robu? Vă rog să revizuiți lista și să o faceți după dorințele decente ale timișenilor. Ei nu vor să fie reprezentați de parlamentari care-și primesc salariul de la ei, dar care fac și afaceri cu statul. (…) Acum înțelegem și noi de ce, ani de zile, l-ați atacat pe domnul Robu, contribuind și dumneavoastră și «echipa» la pierderea alegerilor pentru Primăria Timișoara. Acum înțelegem de ce toată zbaterea dumneavoastră de a elimina «străinii» de pe liste s-a stins în cenușa banilor publici. Nu pentru ca PNL Timiș să trimită în parlament oameni reprezentativi, ci pentru a-i trimite acolo pe oamenii cu care dumneavoastră, secretarul interimar și «echipa» faceți afaceri bune de ani de zile”, a încheiat Buciu.

„Impecabilii” din PNL

Și numele liberalului Claudiu Buciu, câștigător al Primăriei Lugoj, este legat de zona justiției. Potrivit unui articol publicat de luju.ro, liberalul apare într-un dosar de mită al DNA. Buciu ar fi cotizat la consilierul lui Sorin Oprescu, Solomon Wigler, ulterior devenind el însuși denunțător la DNA. Buciu i-ar fi dat lui Wigler 179.000 euro, între 2012-2013, cu scopul de a obține, prin firma BMC Invest din Lugoj (deținută de mama liberalului), mai multe avize pentru construcția unor hipermarketuri. În 2015, Buciu a făcut denunț la DNA. Publicația menționată anterior scrie că Solomon Wigler a făcut 4 ani de închisoare, după ce a făcut acord de recunoaștere a vinovăției, în timp ce Buciu, care a acceptat să dea mită înainte de a face anunțul, a ajuns candidat pentru Primăria Lugoj.

Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj, a candidat în 2016 pentru o poziție în Senatul României.

Foto: Facebook/PNL Lugoj