Primul caz de infectare cu noul coronavirus nu generează panică la Moldova Nouă: „Încă ne aflăm într-o situație de confort, dar stăm în stand-by”

În urmă cu mai bine de o săptămână, DSP Caraș-Severin anunța primul caz confirmat de coronavirus la Moldova Nouă. Spaima a început să-i cuprindă pe locuitorii orașului, mai ales că, de la începutul pandemiei, orașul de la Dunăre a reușit să nu înregistreze cazuri de infectare cu noul coronavirus. Reprezentanții administrației publice locale îi îndeamnă totuși pe cetățeni să își mențină calmul și asta pentru că situația este ținută sub control, iar pe de altă parte, nu se știe cu exactitate modul în care temutul virus a ajuns aici.

„Ținând cont că, după aproape șase luni de la începutul pandemiei, Moldova Nouă are un prim caz, care și acesta este neelucidat în privința modului în care a ajuns în oraș, situația este ținută sub control. Deocamdată, nu au fost necesare măsuri suplimentare. Recomand în continuare cetățenilor să respecte măsurile impuse la nivel național. Dacă vor mai apărea și alte cazuri, cu siguranță, va trebui să luăm anumite decizii la nivel local”, a transmis primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

O altă dovadă clară a faptului că lucrurile nu au căpătat o altă turnură și că nu trebuie instaurată panica se referă la miile de turiști care au vizitat zona Clisurii Dunării, inclusiv orașul Moldova Nouă, plimbări dintr-un colț în altul al țării care nu au avut ca efect răspândirea COVID-19:

„Repet, încă e bine ținând cont că în această perioadă au fost mii de turiști în Clisura Dunării, respectiv în Moldova Nouă, dar și cetățeni care au revenit acasă, după ce au fost la muncă în străinătate. Încă ne aflăm într-o situație de confort, dar stăm în stand-by, stăm sub presiune și atâta timp cât avem cadrul legal, ne vom adapta lui sau vom impune reguli noi la nivel de comunitate”, a mai adăugat edilul-șef.

CITEŞTE ŞI: Prima persoană depistată cu noul coronavirus la Moldova Nouă!

Sursa foto principal: reporterglobal.ro.