Cinci tipuri de recipienţi pentru colectarea deşeurilor la Berzasca: „Interesul este să ridicăm costurile de pe cetăţean”

Cum lipsa colectării selective a deșeurilor se reflectă de cele mai multe ori în buzunarele cetățenilor, reprezentanții administrației publice locale din Berzasca au găsit soluția prin care să diminueze costurile percepute în acest caz. Odată cu amplasarea celor cinci tipuri de recipienți pentru colectarea deșeurilor, automat va începe și educația populației în acest sens.

„La Berzasca, operatorul de salubritate este serviciul nostru cu personalitate juridică. Întrucât tot vorbim despre turism și facem eforturi pentru ca UAT-ul nostru să fie declarat stațiune turistică de interes local, este absolut necesar să rezolvăm problema deșeurilor. Nu putem vorbi despre turism dacă încă suntem deficitari la acest capitol. În acest context, am făcut pași importanți. Am achiziționat cinci tipuri de recipienți pentru colectarea selectivă. Vom avea cinci fracții. E vorba să ne ajungă doar ultimii recipienți ca să putem da drumul la contracte. Atunci se vor încheia contracte de colectare selectivă. Interesul este să scădem costurile de operare, adică să ridicăm prețurile de pe cetățean. Cu banii pe care îi încasăm de la cei care colectează selectiv și care procesează deșeurile reciclabile, putem scădea prețurile”, a subliniat șeful administrației publice locale din Clisura Dunării.

Petru Nicolae Furdui speră ca eforturile întreprinse să beneficieze de efectul scontat şi asta pentru că toți factorii implicați vor avea de câștigat: „În momentul în care vom împământeni modul în care se aruncă deșeurile în recipientele respective, atunci vom conștientiza că așa ne respectăm pe noi și eliminăm aceste cheltuieli și efortul financiar pe care-l face fiecare familie”.

Sursa foto: adidobrogea.ro.