Prima persoană depistată cu noul coronavirus la Moldova Nouă!

Dacă până în urmă cu mai bine de o săptămână orașul de la malul Dunării deținea titulatura de oraș cu zero cazuri de infectare de la începutul pandemiei, weekendul trecut pare să fi schimbat datele problemei. Sâmbătă, 8 august, a fost confirmat primul caz de coronavirus la Moldova Nouă.

Potrivit DSP Caraș-Severin, persoana depistată pozitiv este un bărbat în vârstă de 71 de ani, acesta aflându-se, cel mai probabil, internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

În momentul de față nu se știe cu exactitate dacă persoana în cauză prezenta simptome sau nu ori dacă a ajuns la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă solicitând ajutor, cum de altfel nu se cunosc împrejurările în care bărbatul ar fi putut contacta virusul.

De obicei, în cazul în care o persoană bănuiește că ar fi purtătoare a temutului virus, aceasta are datoria să înștiințeze telefonic medicul de familie, cel din urmă trasându-i câteva aspecte de care trebuie să țină cont până la clarificarea situației.

Sursa foto principal: digi24.ro.