Surpriză printre pufuleți! Nouă vietnamezi încercau să treacă granița ascunși printre cutii

Ascunși sub cutii și saci de pufuleți, nouă vietnamezi au fost identificați de polițiștii de frontieră în autoutilitara unui român de 22 de ani. Cursa către Germania s-a oprit la granița cu Ungaria.

Un control obișnuit a scos la iveală planul unul român de 22 de ani care transporta ilegal vietnamezi către Germania. „În data de 10.08.2020, în jurul orei 02.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 22 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta cutii și saci de pufuleți, având ca destinaţie Germania”, transmite Poliția de Frontieră.

După analiza de risc specifică, agenții de ordine au efectuat un control amănunțit al autoutilitarei. Printre pungile de pufuleți din compartimentul de marfă au avut surpriza să găsească nouă cetățeni din Vietnam. Cei opt bărbați și femeia se ascundeau sub cutii și saci. Vârstele imigranților sunt cuprinse între 21 și 38 de ani. Din declarațiile vietnamezilor a reieșit că intenționau să ajungă în state din Europa de vest. Șoferul român care transporta străinii este cercetat pentru trafic de migranți. Persoanele care încercau să ajungă în vestul Europei urmează să fie supuse măsurilor legale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

1000x100 casa brutarului
banner maxagrotmc 640