Cicloturismul, pe lista de priorități a lui Alin Nica! Pistă de biciclete până la Szeged

Alin Nica și-a conturat mai multe idei legate de extinderea pistelor de biciclete din județul Timiș și promite o rezolvare și pentru cea mai lungă pistă din țară, aflată pe malul Begăi. Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Timiș și-a prezentat planurile în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în Sânmihaiu Român.

Autostrada bicicletelor, o pistă Timișoara-Ungaria și infrastructură menită să lege localitățile periurbane ale Timișoarei – sunt idei care fac parte din viziunea lui Alin Nica în domeniul cicloturismului.

„Am purtat discuții cu bicicliștii, legate de necesitatea extinderii pistelor de biciclete pe malul Timișului. Autostrada de biciclete, un proiect propus sub forma centurii de piste care să unească comunele periurbane, o altă idee este Drumul Vinului, care poate să deschidă spre explorare zone sălbatice. Să nu folosim drumurile naționale, ci repere, terenuri neproductive sau zone nedescoperite de iubitorii de natură și de acest sport. Un alt proiect este să unim Timișoara cu Szeged prin intermediul pistelor de biciclete. Ungaria a venit până la graniță cu această idee și cred că acum e rândul nostru să o punem în practică. Trebuie să vedem și dimensiunea economică pe care o astfel de investiție o poate deschide către nivelul local. Nu în ultimul rând, este importantă legătura între o astfel de investiție și turismul. Cred că responsabilitatea decidenților este și în această direcție de a educa populația, de a arăta avantajele unui anumit stil de viață”, a spus Alin Nica.

Candidatul PNL la președinția CJ Timiș spune că situația celei mai lungi piste de biciclete din țară poate fi descâlcită. Cu o lungime de aproape 40 de kilometri, pista este subiectul unor dispute între CJT și Administraţia Bazinală Banat. „Această pasare a responsabilităților este datorată probabil lipsei de comunicare între cele două instutuții. Cred că nu au stat serios la masă să găsească formula prin care să permită implicarea CJT în întreținerea acestui obiectiv. Cred că dacă vom sta la masă și vom discuta, pentru că Apele Române nu au bani să întrețină pista de biciclete, vom găsi soluția juridică printr-un parteneriat, printr-un transfer către CJT”, a spus Nica.

Alin Nica spune că autostrada bicicletelor este cel mai avansat proiect, iar în ceea ce privește restul obiectivelor, pot fi accesate fonduri europene. După conferința de presă s-a dat startul unui „marș” al bicicliștilor.