Primii patinatori au tăiat gheața. Târgul de Crăciun, deschis oficial la Reșița!

Oficialii locali au deschis oficial în această seară Târgul de Crăciun, amplasat în două locații, dar și patinoarul din Parcul Tricolorului.

De astăzi, atmosfera sărbătorilor de iarnă este mai intensă la Reșița. Agenții economici și-au instalat corturile în Parcul Tricolorului, iar în zona centrală și-au amenajat standurile în cadrul căsuțelor instalate în centrul civic. Deși aglomerația nu a fost extrem de mare, cel puțin în partea de sus a orașului, reprezentanții Primăriei Reșița sunt convinși că reșițenii se vor bucura de produsele etalate. În centru, spre exemplu, cea mai mare priză la public o are pâinea de casă cu untură și boia, în timp ce în cartierul Govândari, aglomerație s-a înregistrat la standul cu vinuri, datorită prețului mic al producătorilor.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649705614272″]

tm4ua media express de banat (100x1000px)

,,Reșițenii vor aprecia produsele oferite de vânzători. Este vorba atât despre produse de îmbrăcăminte, pielărie, cât și despre produse alimentare, băuturi alcoolice, dar nu numai. Eu cred că meritau acest târg. Am așteptat câteva zile pentru a avea o ofertă bogată. Avem o colaborare bună și cu Camera Agricolă a județului și cred eu că toate sunt pentru binele reșițenilor și al oaspeților reșițenilor“, a spus Mihai Stepanescu, primarul municipiului.

Deși Târgul de Crăciun de la Reșița nu se poate compara cu cele din marile orașe europene, mirosul de popcorn tras în ciocolată încălzește atmosfera și le reamintește cumpărătorilor, dar și trecătorilor că se apropie cea mai frumoasă sărbătoare din an.

Patinoarul, cu priză la public

Până ca edilul-șef să dea drumul oficial intrării pe patinoar, tinerii s-au adunat în număr mare și au așteptat cu nerăbdare să taie gheața gratuit pentru prima dată. Obiectivul este amplasat în aceeași locație ca anul trecut. Municipalitatea a pus la dispoziția agentului economic spaţiul și suportă utilitățile, iar firma la rândul său se asigură că tinerii vor avea patine și gheață până în februarie. ,,Sper să bucurăm copiii din Reșița, dar și pe cei din această parte a județului nostru. Taxele au rămas aceleași. E vorba de 10 lei un bilet, a cărui valabilitate este de o oră, iar grupurile mai mari de 10 persoane, cu însoțitor, bineînțeles, vor beneficia de gratuitate între ora 12.00 și 13.00. Toate aceste tarife cuprind inclusiv patinele pe care le vor folosi când vor călca pe patinoar, a adăugat edilul-șef.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649305190850″]

După deschiderea oficială a Târgului de Crăciun și a patinoarului, la Cinematograful Dacia s-a dat startul primului spectacol caritabil din această iarnă, organizat tot de Primărie. În cadrul manifestării au fost premiați pentru rezultatele obținute în 2014 dansatorii Clubului Mystic, dar și grațioasele gimnaste antrenate de Luminița Lațcu de la Club Sportiv Şcolar Reșița. În centrul celor peste 600 de spectatori care au umplut până la refuz cinematograful Dacia au fost și antrenorul CS Metalul Reșița, Daniel Oprița, dar și portarul Cristian Zimmerman. Sportivii au fost răsplătiți cu diplome și bani.

banner 970 x 250

Comments

  1. VASile says:

    Deprimant! le fel de deprimant ca faptul ca sunt printre singurii oameni care comenteaza pe kkt -ul asta de site. :))

  2. Anonim says:

    🙂 Vasile,las-o balta !