Primarul Torma, tentat să revină în PNL?

De-a lungul ultimilor 30 de ani, politicienii au dat dovadă că sunt capabili de orice atunci când vine vorba de câștigarea alegerilor, chiar dacă în revistă pot fi stipulate și trecerile de la un partid la altul. Nu mai e nicio noutate în faptul că ce este valabil astăzi poate fi trecut cu semnul întrebării mâine, motiv pentru care rețeta câtorva decenii e la fel de actuală, ea putând fi aplicată inclusiv în cadrul alegerilor locale din acest an.

Dacă la nivelul județului Caraș-Severin se tot vorbește de faptul că PNL îi așteaptă cu brațele deschise pe edilii social-democrați doar, doar vor obține monopol la nivel județean, nedumerirea rămâne însă în cazul celor excluși din familia liberală, printre ei numărându-se și primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, actualmente edil-șef al Stângii.

Ținând cont de transferurile-surpriză, iată ce declară șeful administrației publice locale de la Dunăre vizavi de posibilitatea revenirii la vechea iubire:

„Eu sunt primarul orașului Moldova Nouă. Am de finalizat un mandat. Am mulți prieteni în PNL, am mulți prieteni în PSD. Consider că acei prieteni din PNL și acei prieteni din PSD sunt oameni de calitate cu care poți să faci administrație publică și să creionezi o strategie pentru dezvoltare fie la nivel local, fie la nivel județean. Eu unul nu pot fi tentat de plecarea din Partidul Social Democrat, cum nici din PNL nu am plecat. Am fost dat afară de către organizația județeană. Cred că am mai spus-o: atât timp cât PSD acceptă abordarea mea și susține modul meu în a face administrație publică, nu am un motiv să schimb partidul”.

Chiar dacă despărțirea de PNL nu a fost una lipsită de replici tăioase – ne gândim în special la cele dintre fostul primar liberal și liderul său de partid, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela – Adrian Torma spune că experiența politică l-a învățat să renunțe la cuvântul „niciodată”.

„Am învățat să nu mai spun «niciodată». Nu știu ce ne rezervă viitorul. Cum în 2016 am plecat în bătălie cu PNL-ul și am câștigat istoric pentru acest partid orașul Moldova Nouă, iar după trei ani au considerat că ceea ce am făcut nu este bine pentru partid și ca atare m-au exmatriculat, nici nu pot să știu ce se-ntâmplă în jumătate de an sau peste un an, cum e posibil să nici nu mai candidez, în funcție de, să supunem, deciziile de moment. La fel de posibil este să candidez. Dar, evident, prima opțiune ar trebui să fie partidul din care fac parte: Partidul Social Democrat.”, a subliniat primarul orașului din Clisura Dunării, Adrian Torma.