„Cine sunt pesediștii care încearcă să-i convingă pe primari să treacă la PNL? Pupincuriștii lui Dragnea, cei care băgau capul în poze lângă Dăncilă”

În pofida zvonurilor care au circulat în ultimul timp referitoare la o înțelegere între PSD și Pro România în perspectiva alegerilor locale și parlamentare din acest an, Ion Mocioalcă dezminte că ar exista așa ceva. Recunoaște însă că aceasta este una dintre dorințele sale, dar până acum nu s-a materializat nimic.

„Ca să lămurim lucrurile de la început, trebuie spus că nu există niciun protocol, la nivel județean, încheiat între Pro România și PSD. Există doar dorința mea și a unor lideri din PSD de a ne lupta în continuare cu liberalii. Nu am primit încă un răspuns oficial din partea PSD și nici nu ne-am așezat la masă, să discutăm concret pe acest subiect, să vedem cum ar arăta un astfel de protocol și cum am putea candida în marea majoritate a localităților la alegerile locale.”, a ținut să precizeze secretarul general al Pro România.

Ca de atâtea ori în ultimul timp, Mocioalcă spune că Stânga, atât la nivel național, cât și județean nu are nicio șansă în alegeri dacă nu candidează unită, cu referire la cele două partide conduse de Ciolacu și Ponta. În privința situației de acasă, din Caraș-Severin, deputatul lasă să se înțeleagă că PSD este „sabotat” tocmai de acei lideri care până nu de mult conduceau organizația și se băteau cu pumnul în piept să arate cât erau de pesediști și cât de mult iubeau acest partid.

„La nivel de județ, PSD este subminat de acele elemente pe care le-am nominalizat tot timpul cât am fost în acest partid. De persoane care băgau capul în poze cu Dăncilă, care se gudurau tot timpul pe lângă câte un ministru, pupincuriștii lui Dragnea, într-un cuvânt, și care acum aleargă prin județ încercând să-i convingă pe primari și pe aleșii locali să treacă la PNL. Este adevărat, în politică se fac și multe compromisuri, dar în acest moment oamenii trebuie să înțeleagă că există o singură cale. Nu alături de ceea ce scoate pe tarabă Dreapta în județul Caraș-Severin, ci lângă niște oameni onești care au preluat județul cu conturile blocate cu peste 300 de milioane de lei și care acum încearcă să promoveze o serie de proiecte a căror finalitate se va vedea în curând.”, este de părere Ion Mocioalcă.