Miza Stângii unite: câştigarea Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi a Primăriei Reşiţa. Reţeta se poate aplica şi în cazul UAT-urilor cu risc

Alianța dintre PSD și Pro Romania va funcționa fără doar și poate pentru a maximiza șansele câștigării celui mai râvnit fotoliu din Caraș-Severin: Consiliul Județean, dar și pentru a veni cu un suflu nou în cadrul administrației publice locale din orașul reședință de județ. Excepția de la regulă poate fi luată în calcul acolo unde candidații PSD pot scoate, chiar cu ochii închiși, cel mai bun rezultat la urne.

Președintele interimar al social-democraților cărășeni, Silviu Hurduzeu, nu le impune primarilor PSD în funcție să copieze modelul care va fi aplicat la nivel județean în cadrul alegerilor din acest an, cu referire la pactul politic dintre Partidul Social Democrat și Pro România, varianta alianței putându-se materializa, dincolo de obiectivele principale, doar în cazul în care, în anumite zone, șansele de câștig ale contracandidaților pot reprezenta o amenințare.

„Nimeni nu o să impună o alianță cu Pro România în toate localitățile. În acest moment există un acord de principiu, o alianță cu Pro România la alegerile pentru Consiliul Județean și pentru Primăria municipiului reședință de județ. În alte localități, în funcție de situația de acolo, de dorința președintelui de organizație, de cea a primarului se vor face alianțe (sau nu) cu Pro România. Există posibilitatea ca în unele localități să fie candidați separați, la fel cum există posibilitatea unui candidat unic. Ceea ce vreau să reiterez este faptul că primarii PSD sunt din start candidați la alegerile locale din acest an”, a precizat, pentru expressdebanat.ro, liderul organizației PSD Caraș-Severin.