Primarul Românu supraimpozitează clădirile şi terenurile neîngrijite cu 500%. Fără echivoc în cazul clădirilor de patrimoniu

Lipsa responsabilității și, eventual, a bunului-simț în privința îngrijirii propriilor imobile l-a determinat pe edilul orașului Anina să nu mai stea la discuții atunci când vine vorba de aspectul general al UAT-ului pe care-l conduce. Ca urmare a clădirilor și a terenurilor lăsate în paragină, Gheorghe Românu a luat în calcul măsura suprataxării cu 500%.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din această primăvară, primarul Aninei a dat startul „curățeniei” vizavi de clădirile-paragină care știrbesc imaginea de ansamblu a orașului, în special dacă edificiile sunt și monumente istorice trecute în patrimoniul Ministerului Culturii. Este și cazul companiei S.C. ARIS CONSULT INVEST SRL București, ale cărei terenuri și clădiri, în stare deplorabilă, domină mijlocul urbei.

„Am aplicat această supraimpozitare firmei S.C. ARIS CONSULT INVEST SRL pentru că deține o suprafață de șapte hectare în mijlocul orașului și pe aceste șapte hectare există un număr de șase clădiri care au fost efectiv lăsate în paragină. Partea proastă este că, dintre cele șase clădiri, una, două sunt și monumente istorice trecute în patrimoniul Ministerului Culturii. De mai mulți ani, firma din București a cumpărat de la fostul SC Barunc acest teren cu aceste clădiri lăsând totul în paragină, neavând pază, nepunând nimic acolo. Firma respectivă nu își are obiectul de activitate pe raza orașului Anina, ci în București. A cumpărat terenurile și clădirile datorită unor creanțe rămase de la SC Barunc.”, a explicat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Majorarea impozitului cu 500% pe clădirile și terenurile companiei bucureștene va fi menținută până la data ieșirii acestora din categoria edificiilor și a terenurilor neîngrijite, totul în baza unui proces-verbal de conformitate, încheiat în urma verificărilor efectuate de către reprezentanți ai Compartimentului Poliție Locală din cadrul Primăriei orașului Anina.