Cimitirele din Reșița vor fi păzite din umbră de 30 de camere de supraveghere

În ultimul timp s-au înmulțit sesizările reșițenilor referitoare la faptele de distrugere a mormintelor și a crucilor din cimitirele municipiului. Oamenii reclamă faptul că în această primăvară, cu preponderență pe perioada stării de urgență, indivizi fără căpătâi s-au dedat la deteriorarea și distrugerea monumentelor funerare. În principal, este vorba de cruci, capace de cavouri, vase pentru flori și felinare.

Dani Călin, directorul Direcției de Întreținere și Reparare a Patrimoniului Consiliului Local Reșița, spune că indivizi neindentificați au profitat de faptul că în această perioadă s-au vizitat mai rar cimitirele din cauza măsurilor impuse prin ordonanțele militare, iar acest lucru s-a văzut.

1000x200 dacus 02

„Oamenii au dreptate, indivizi fără căpătâi s-au dedat la acte de vandalism. Până acum a fost greu să dăm de urma lor, dar pe viitor, când vom instala un sistem de supraveghere în fiecare cimitir, ne va fi mai ușor. Este vorba de un număr de 30 de camere de luat vederi, performante chiar și pe timp de noapte. Cu ele vom încerca să-i identificăm pe toți cei care nu au altceva mai bun de făcut decât să distrugă.”, ne-a mărturisit Dani Călin.

publicitate si promovare online banner maxagro