DNA i-a refuzat lui Frunzăverde reabilitarea post mortem!

La scurt timp după trecerea în neființă a lui Sorin Frunzăverde, fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, soția acestuia a solicitat instanței reabilitarea judecătorească a celui care fusese condamnat definitiv pentru infracțiuni de corupție, constând în influențarea opțiunii de vot la alegerile prezidențiale din 2014.

Sorin Frunzăverde a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de patru ani. Pe timpul procesului s-a îmbolnăvit. A luptat câțiva ani cu boala, dar anul trecut a fost răpus de un nemilos cancer. Se afla în perioada de încercare, cu alte cuvinte, nu era încă reabilitat. Cu toate acestea, Doina Frunzăverde, soția sa, a solicitat la scurt timp după deces, reabilitarea judecătorească a lui Sorin Frunzăverde.

Tribunalul Caraș-Severin a admis însă excepţia prematurităţii introducerii cererii de reabilitare judecătorească invocată de reprezentantul DNA și, în consecință, a respins cererea de reabilitare judecătorească pentru condamnatul decedat Sorin Frunzăverde. Soluția Tribunalului putea fi atacată la Curtea de Apel Timișoara, dar Doina Frunzăverde nu a uzitat de contestație. Cel mai probabil, va reveni cu o nouă cerere de reabilitare odată cu împlinirea celor patru ani, atât cât era termenul de încercare dispus prin sentința de condamnare.