„Primarul nu mi-a cerut niciodată demisia”. Viceprimarul USR al Timișoarei despre ieșirea din politică

ruben

Viceprimarul Ruben Lațcău spune că atunci când nu va mai face politică va fi un „om liber, exact cum am fost când am intrat în politică”. Declarația vine în contextul în care viceprimarul USR a fost întrebat dacă primarul Dominic Fritz i-a cerut demisia după ce DNA a descins, în primăvară, în biroul său, în problematica neachiziționării de către Colterm a certificatelor pentru emisiile de gaze de seră.

„Nu mi-a cerut primarul demisia niciodată. Eu îmi duc mandatul de viceprimar mai departe, îmi place ceea ce fac, nu fac politică din dorința de a face politică. Mă duc în fiecare zi motivat și cu plăcere la birou și după ce nu voi mai face politică, nu o să mă întristez, ci o să fiu un om liber, exact cum am fost când am intrat în politică. Nu fac de 10 ani politică, nu am crescut pe la tineretul de partid, am venit din mediul privat și în momentul în care voi termina munca în administrația locală mă voi întoarce în privat.”, a declarat Ruben Lațcău.

Răspunsul vine în contextul în care DNA a descins, în aprilie, la Primăria Timișoara, într-un dosar legat de neachiziționarea de către Colterm, pentru doi ani consecutivi, a certificatelor pentru emisiile de gaze de seră.

„DNA a venit la Primăria Timișoara, a ridicat o filmare pe care primăria a oferit-o și atât. Dar asta e informație publică pe care o știți cu toții de un an de zile, se face în curând un an de zile. Și din momentul acela nu s-a mai întâmplat nimic. Acel dosar este un dosar in rem, în momentul de față. Din câte știu eu, nu s-a întâmplat nimic. Noi chiar am întrebat dacă există progres în acel dosar. V-aș putea spune despre un dosar mult mai interesant în care Colterm a plătit 1 milion de lei avans unei firme proaspăt înființată, de câteva săptămâni, ca să livreze cărbune – o firmă care nu a livrat cărbune niciodată – și după o săptămână sau două după acel avans, firma respectivă s-a închis. Asta se întâmpla în anul 2019. Firma era din zona Bozovici. Nu știu sigur a cui era. Existau niște relații probabile pe care noi le-am transmis către DNA între fostul director și respectiva firmă. A fost făcută o plângere penală cu 11 capete de acuzare, la vremea respectivă, între care unele extrem de clare. Mai mult și alte dosare mai vechi. Eu nu știu la ce dosar vă referiți. Aștept și eu să văd ca oricare din aceste dosare ajunge într-o zonă concretă, alta decât speculații și opinii mai mult sau mai puțin fundamentate.”, a mai spus viceprimarul Lațcău.