DNA, percheziții la Primăria Timișoara, în biroul viceprimarului Lațcău UPDATE: Reacția primăriei

Procurorii DNA Timișoara au descins vineri la Primăria Timișoara, într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție. Mai precis, vizat de percheziții este biroul viceprimarului USR Ruben Lațcău. Cercetările se fac în contextul în care primăria nu intenționează să cumpere certificatele de poluare pentru Colterm.

Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, însoțiți de polițiști, au descins vineri la sediul Primăriei Timișoara. Concret, oamenii legii au mers în biroul viceprimarului USR Ruben Lațcău.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție. În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara”, a informat DNA Timișoara.

Descinderile au loc în contextul în care Primăria Timișoara refuză să aloce banii necesari pentru ca societatea de termoficare a orașului să poată cumpăra certificatele de poluare aferente anului trecut.

Update:

gif card de energie dacus 1000x100

Deși DNA Timișoara a transmis oficial că a realizat percheziții la sediul primăriei, reprezentanții instituției susțin că ar fi fost vorba doar de niște „discuții”.

Astăzi, în jurul orei 11.00, o echipă a Direcției Naționale Anticorupție a venit la Primăria Municipiului Timișoara. Din ce am fost informați, a fost deschis un dosar in REM, vorbim astfel de o cercetare preliminară prin care procurorii încearcă să stabilească dacă a fost săvârșită vreo infracțiune. Echipa de anchetă a purtat o discuție în biroul viceprimarului Ruben Lațcău, iar apoi a mers la Biroul de guvernanță corporativă. Pe tot parcursul vizitei procurorilor, primăria a arătat toată deschiderea pentru această investigație. Vom colabora în continuare cu organele de anchetă. Vă reamintim că Primăria Municipiului Timișoara a depus în cursul anului trecut 11 plângeri penale legate de posibile infracțiuni săvârșite în trecut”, a informat Primăria Timișoara.

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/