Demonstrație de forță! Felix Borcean, ales președinte de 500 de pesediști!

felix borcean psd caransebes

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a comandat o victorie lipsită de emoții la alegerile locale din 2024 în Caransebeș, dublată de câștigarea șefiei Consiliului Județean Caraș-Severin!

Organizația municipală PSD Caransebeș are de astăzi un nou președinte: primarul Felix Borcean. Acesta a fost ales cu unanimitate de voturi, de o asistență foarte numeroasă care a demonstrat forța social-democraților reuniți la inițiativa lui Ion Mocioalcă, sub comanda lui Silviu Hurduzeu. Luca Mălăiescu, secretarul general al PSD Caraș-Severin, a fost găsit „vinovat” de faptul că sediul social-democraților din Caransebeș a devenit neîncăpător pentru câți membri a reușit să înregimenteze în perioada cât a asigurat interimatul, iar în fața celor aproximativ 500 de oameni Sorin Grindeanu le-a fixat viitorilor candidați PSD obiective foarte îndrăznețe. Practic, așteaptă o victorie pe linie, una zdrobitoare.

borcean grindeanu

Sincer, nu am mai văzut o asemenea desfășurare de forțe la o conferință de alegeri într-o organizația locală, municipală. Cred că este un record și trebuie tratat ca atare. Sunt puțin copleșit. M-am obișnuit în PSD. Chiar dacă nu semnasem adeziunea, de vreo doi ani am făcut parte din această familie, neoficial. Am fost înfiat de către organizația PSD din Caransebeș. În 2020 s-a produs o premieră, ceva ce eu nu știu să se mai fi întâmplat în sânul marelui PSD, ca o organizație municipală să nu-și pună candidat la primărie. Meritul cel mai mare în toată această poveste de succes l-a avut Sorin Grindeanu. Cel care pentru mine este garantul acestui mariaj. Nu a fost ușor să fac acest pas. Dar pentru prietenia pe care mi-a arătat-o, pentru verticalitate, pentru ținerea tuturor promisiunilor pe care le-a făcut pentru Caransebeș, îi mulțumesc lui Sorin Grindeanu.”, a spus proaspăt alesul președinte PSD Caransebeș.

psd caransebes

N-au fost organizate astăzi alegeri și pentru celelalte funcții și structuri ale organizației și asta pentru că social-democrații chiar strâng rândurile la Caransebeș. În plus, alături de ei sunt și aliații din Pro România și PMP, reprezentanți de Bebe Pasere și Ionuț Popovici, ambii prezenți la conferința de alegeri unde au garantat pentru continuarea parteneriatului politic și din 2024 încolo. Felix Borcean urmează ca în perioada imediat următoare să vină în fața organizației cu o echipă completă pentru a fi validată prin vot, astfel încât să descrețească și frunțile care astăzi au fost, poate, mai încruntate.

hurduzeu

„Așa cum în 2016, când l-am avut contracandidat pe Bebe Iova, am șters cu buretele toată cerbicia acelor alegeri, așa cum l-am avut contracandidat pe Bebe Pasere în 2020 și a dispărut ca un fum toată adversitatea, promit că și organizația PSD din Caransebeș va fi construită pe aceleași principii sănătoase de prietenie, de solidaritate”, a liniștit Felix Borcean complet apele. Președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, și senatorul Ion Mocioalcă au transmis la rândul lor același mesaj de solidaritate, îndemnându-i pe cei prezenți să nu uite că singurul lor adversar este PNL. Nu USR, nu AUR, nu vreunul dintre colegii lor de stânga.

borcean grindeanu hurduzeu mocioalca