Primarul Mălăiescu nu-și pierde speranța! A plecat la București, la cel mai amplu forum economic din Europa de Est!

explo 1000x200

Primarul orașului Oțelu Roșu este prezent astăzi la summit-ul internațional „The China – CEE Countries Political Parties Dialogue 2017” ce se desfășură la Palatul Parlamentului din București.

Invitația a venit ca urmare a multiplelor întâlniri ale edilului orașului de pe Valea Bistrei cu reprezentanți ai mediului de afaceri din China, dar și cu Ambasadorul Chinei, Excelența Sa Xu Feihong, în baza bunei colaborări cu Camera de Comerț și Industrie Bilaterală România-China Caraș-Severin.

La reuniunea internațională participă peste 500 de oameni de afaceri și din mediul administrativ și politic din Albania, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Grecia, Macedonia, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina și Ungaria.

„Îmi doresc ca, în urma acestei reuniuni, la Oțelu Roșu să vină investitori interesați să dezvolte o afacere la noi în oraș, în urma căreia s-ar crea locuri de muncă și am mai stopa din acest fenomen al migrației, în special al femeilor în țări străine pentru îngrijire la domiciliu, lăsând bărbații și copii acasă. Îmi doresc redeschiderea combinatului din Oțelu Roșu care a fost vizitat de Ambasadorul Chinei, Excelența Sa promițând că va oferi informațiile privind potențialul economic oamenilor de afaceri din China. Redeschiderea combinatului va oferi o revigorare pe piața muncii în Oțelu Roșu și eu nu-mi pierd speranța că se va găsi cineva interesat de producerea oțelului la noi în oraș”, a precizat primarul Luca Mălăiescu.

CITEȘTE ȘI: Ambasadorul Chinei, în vizită la Oțelu Roșu: „Suntem interesați să dezvoltăm investiții chiar aici” [FOTO/VIDEO]

La această întâlnire internațională a fost invitată și Svetlana Chumakova, reprezentanta SC Invest Nikarom SRL, care deține combinatul de la Oțelu Roșu, în conservare în acest moment, pentru a prezenta potențialul combinatului Oțelu Roșu.

Summit-ul internațional „The China – CEE Countries Political Parties Dialogue 2017” este cel mai amplu forum economic organizat în Europa de Est.