La un an de mandat, un primar impresionat! Felix Borcean află pe ce lume trăieşte!

Comisia de recepție a lucrărilor de la noua stație de epurare a municipiului Caransebeș s-a întrunit pentru a compara, pe baza documentelor, situaţia din teren. Cu această ocazie a avut loc o recepție pe parte de flux tehnologic, la care a fost invitat și primarul Felix Borcean.

„Am rămas impresionat de această lucrare de amploare, un lucru extraordinar, făcut după cele mai noi tehnologii. Mi s-a prezentat tot fluxul tehnologic de la intrarea apelor uzate în uzină până la ieșirea sub formă de apă limpede în Timiș. Am mai avut niște discuții cu privire la stadiul lucrărilor în Caransebeș la rețeaua de apă și canalizare, care cel mai probabil se vor încheia în 2-3 ani, în condițiile în care se vor primi fondurile necesare, și despre stația de tratare a apei, care se află la ieșirea din Caransebeș spre Zervești, lângă vechea uzină de apă și care este finalizată în proporție de 80%”, a precizat primarul Felix Borcean.

De precizat că lucrările la noua stație de epurare s-au finalizat mai devreme cu două luni decât data preconizată, inaugurarea având loc în 22 decembrie 2015, în prezența oficialităților locale și județene. Din luna octombrie a anului trecut, treptat, stația a fost pusă în funcțiune pentru a monitoriza calitatea apei deversată în râul Timiș, după un proces tehnologic, ne-a specificat directorul Aquacaraș Caransebeș, Ion Ursulescu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Stația are posibilitatea să trateze terțiar un debit de până la 540 de mc pe oră, poate prelua debite până la 1000 de mc pe oră, pe care le tratează pentru carbon, fosfor și azot, rezultatul ducându-se către râul Timiș. Valoarea totală a investiției depășește 27 de milioane de lei, stația fiind dotată cu echipamente pentru tratare mecanică, o linie masivă biologică, bazine colectoare, și o linie de tratare a nămolului.

Stația colectează deja din rețeaua de canalizare existentă și o parte din rețeaua nouă și se urmăresc parametrii de tratare a apei epurate și deversate în Timiș ca apă curată. Pe măsură ce se vor încheia lucrările la rețeaua nouă de canalizare, se vor cupla la noua stație de epurare.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/