Ambasadorul Chinei, în vizită la Oțelu Roșu: „Suntem interesați să dezvoltăm investiții chiar aici” [FOTO/VIDEO]

explo 1000x200

Ambasadorul Chinei în România, încântat de peisajul de pe Valea Bistrei, dar și de potențialul economic și turistic. Excelența Sa Xu Feihong s-a aflat în vizită pe Valea Bistrei la invitația Camerei de Comerţ şi Industrie bilaterală România-China, filiala Caraş-Severin.

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, l-a primit în sala de ședințe pe ambasadorul Chinei, care a venit împreună cu soția sa și cu șeful Camerei de Comerț și Industrie bilaterală România-China, Gheorghe Filipescu. Luca Mălăiescu l-a invitat pe oficialul chinez să scrie în cartea de aur a orașului și i-a precizat Excelenței Sale că a vizitat China de două ori, rămânând impresionat de volum, calitate și dezvoltarea țării:

„Pentru Oțelu Roșu este o zi istorică, este o mare onoare să vă avem alături, personal am vizitat China și consider că putem avea o relație de afaceri foarte profitabilă. De curând o delegație formată din oameni de afaceri a vizitat orașul nostru și sper să putem concretiza într-un fel aceste vizite. Avem alături pe reprezentanții combinatului Mechel care o să vă explice potențialul acestei fabrici. Valea Bistrei are un potențial foarte mare din punct de vedere al prelucrării lemnului și a marmurei”, a menționat edilul orașului de pe Valea Bistrei

Ambasadorul Chinei a precizat că este prioritară înființarea parcurilor industriale, acest lucru fiind stabilit printr-un memorandum de colaborare între Guvernul chinez și cel român. Cât despre investițiile concrete, sume sau număr de firme, acest lucru depinde de condițiile de investiții.

„Sarcina mea este de a implementa și promova colaborarea dintre România și China. Am auzit că Oțelu Roșu este un oraș renumit pentru siderurgie și pentru marmura de Rușchița. Am dorit să-l vizitez și am observat că aveți și un peisaj deosebit de frumos, mi-ar plăcea să găsim un domeniu de colaborare, pentru că avem mari legături de colaborare cu România și suntem interesați să dezvoltăm investiții chiar aici”, a spus ambasadorul Chinei.

Însoțit de delegația sa, ambasadorul a vizitat combinatul Mechel din inima orașului Oțelu Roșu, care este în prezent în conservare. Reprezentanții firmei au adus argumente despre potențialul oțelăriei care se poate axa pe mai multe domenii, în funcție de ceea ce-și doresc investitorii.

Fabrica ar putea porni imediat, toate utilajele fiind funcționale, trebuie doar reactivată mâna de lucru și făcută aprovizionarea cu materie primă, astfel că activitatea de producție ar putea porni într-o lună și jumătate, a explicat reprezentantul fabricii.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157684249775685″]