Depoul de tramvaie a fost negociat! Primarul Nelu Popa: „Reintroducem vechiul sistem de subvenţii pentru pensionari!“

Fostul depou de tramvaie şi cele două hectare de teren aferente au făcut obiectul negocierii dintre Primăria Reşiţa şi Ro-A Tir. Pentru a accepta tranzacţia, firma de transport a cerut şi obţinut o prelungire a contractului care expiră în august şi reintroducerea vechiului sistem de subvenţii!

Negocierile dintre municipalitate şi firma de transport Ro-A Tir s-au finalizat. Miercuri, 24 mai, a fost semnat procesul-verbal privind achiziţionarea fostului depou de tramvaie de către Primăria Reşiţa. Reprezentanţii Ro-A Tir au solicitat, în baza unei evaluări făcute la cererea lor, 680.000 de euro, în timp ce comisia de licitaţie pentru vânzări/închirieri de active a Municipiului Reşiţa a prezentat o evaluare de 503.000 euro. După trei ore de negocieri, s-a convenit în final asupra sumei de 575.000 euro, ne-a informat primarul Nelu Popa.

Autobuze noi, dar din toamnă!

Tot miercuri a fost lansat caietul de sarcini pentru achiziţia de autobuze, a anunţat primarul în cadrul emisiunii „Dincolo de aparenţe“ de la Banat TV. „Vom lua autobuze de ultimă generaţie, Euro 5, cu climatizare, cu rampă pentru persoanele cu handicap locomotor. Conform ofertelor văzute din Olanda, Germania şi Franţa, se pare că le vom achiziţiona la preţuri mult mai bune decât cele estimate de noi iniţial. Procedurile însă durează, procedura de licitaţie, de înmatriculare, de omologare, astfel încât compania de transport local a Reşiţei nu va putea fi pusă pe picioare imediat după expirarea contractului dintre Primărie şi Ro-A Tir, la sfârşitul lunii august. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în octombrie sau noiembrie“, a declarat primarul Nelu Popa.

Achiziţionarea de autobuze noi este necesară pentru asigurarea serviciului public de transport local până la reintroducerea tramvaielor în municipiu, dar chiar şi după aceea. Iar atragerea de fonduri europene pentru refacerea căii de rulare şi cumpărarea de tramvaie este condiţionată de achiziţionarea fostului depou de tramvaie.

Pensionarii, beneficiari ai negocierii cu Ro-A Tir!

Pentru a accepta vânzarea depoului către Primărie, Ro-A Tir a pus o condiţie, precizează primarul, care a fost acceptată. „Ne-au condiţionat… Ne-au spus că, urmare a tăierii semnificative a subvenţiilor în august anul trecut, în ultimele luni ei au operat pe pierderi. Astfel că ne-au cerut ca, până vom trece pe transport public asigurat de firma municipalităţii, să prelungim contractul cu ei, cu Ro-A Tir, şi să revenim la sistemul de subvenţii din trecut, pentru ca ei să nu mai opereze pe pierderi. Am fost de acord, astfel că la următoarea şedinţă a Consiliului Local vom introduce un proiect de hotărâre în acest sens“, a anunţat Nelu Popa.

Primarul Reşiţei intenţionează, astfel, să obţină votul consilierilor locali pentru ca, începând de la 1 iunie 2017, să se acorde din nou pensionarilor 16 tichete gratuite pe lună, în loc de 10 cum este în prezent, iar plafonul de acordare a acestor subvenții să revină de la 600 la 800 de lei pensie netă pe lună pentru persoanele până în 70 de ani. În cazul celor care depășesc această vârstă, se va beneficia de gratuitate indiferent de cuantumul pensiei.

CITEŞTE ŞI: 

Toți consilierii locali ridică mâna pentru transport public modern! De 25 de milioane de euro!

Reşiţa urcă pe locul 3 în topul municipiilor din Regiunea Vest! La finanţări europene cu dedicaţie!