Primarul Fritz, mesaj pentru Garda de Mediu: „Sper să se trezească”

mormane4

Dominic Fritz anunță că firma care a transformat un teren din zona Mehala într-o imensă groapă de gunoi s-a mobilizat și a curățat zona, după ce s-a ales cu o amendă usturătoare. Primarul Timișoarei face apel la Garda de Mediu „să se trezească” și declară că se pregătesc reguli mai severe privind deșeurile din construcții.

Au dispărut aproape toate gunoaiele de pe terenul din zona Mehala care a devenit un adevărat focar de infecție după ce au fost transportate în mod ilegal sute de tone de deșeuri, o parte fiind îngropate pentru a nu fi descoperite. Dominic Fritz a făcut public, joi, pe pagina sa de Facebook, un filmuleț în care se poate observa că zona a fost curățată. Asta după ce Poliția Locală Timișoara a aplicat o amendă usturătoare firmei vinovate.

Aici s-au făcut bani pe spatele sănătății noastre. Tot terenul pe care îl vedeți în filmare era plin de gunoaie în urmă cu câteva zile. Un focar de infecție.  Cazul l-am prezentat public acum două săptămâni: o groapă de gunoi clandestină descoperită în zona Mehala – Ovidiu Balea, unde o firmă a transportat ilegal sute de tone de deșeuri din construcții de la diverse șantiere din oraș. Firma a încasat o amendă-record de 130.000 lei și a primit 15 zile timp să ecologizeze terenul pe cheltuială proprie și să predea deșeurile către o firmă autorizată în gestionarea lor. La finalul termenului, Poliția Locală va verifica din nou dacă terenul este integral salubrizat”, a detaliat primarul Timișoarei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dominic Fritz a punctat faptul că deșeurile trebuie predate doar unei firme autorizate, care are obligația de a demonstra că are unde să le depună.

Este o practică ce trebuie să se oprească și transmit un semnal foarte clar tuturor celor care comit astfel de ilegalități că s-a terminat cu aceste lucruri. Vom amenda, ne vom folosi de toate pârghiile de care dispunem prin Poliția Locală pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în Timișoara. Sper ca și Garda de Mediu să se trezească. În ultimele 10 zile, Poliția Locală a mai amendat șapte șantiere cu 30.000 lei, pentru proasta gestiune a deșeurilor și pentru murdărirea domeniului public”, a precizat edilul-șef.

Dominic Fritz a mai anunțat că urmează să fie introduse reguli mai stricte privind trasabilitatea deșeurilor din construcții. „Adică să fie clar pentru toată lumea care este traseul deșeurilor din momentul preluării până la cel al predării lor și constructorii să aibă contracte cu firme autorizate în gestionarea deșeurilor”, a adăugat primarul Timișoarei.

banner 970 x 250