Gata cu deșeurile aruncate aiurea. Primăria Timișoara, reguli mai stricte pentru constructori

mormane4

Primăria Timișoara vrea să știe cât mai precis ce se întâmplă cu deșeurile rezultate din construcții sau demolări, astfel încât să prevină formarea de rampe ilegale de gunoaie. Prin urmare, a fost pregătit un nou regulament privind gestionarea acestor deșeuri, care va fi supus votului consilierilor locali.

Noua conducere a Primăriei Timișoara vrea să le vină de hac constructorilor, și nu numai, care aruncă gunoaiele pe unde apucă. Astfel, la propunerea consilierului local USR Aida Szilagyi, a fost pregătit un nou Regulament privind gestionarea deșeurilor din construcții și demolări.

Aceste modificări vizează cerințe noi pentru elaborarea planurilor de gestionare a deșeurilor, care includ sursa de generare, tipuri, cantități și mod de gestionate/stocare, care trebuie să fie comparate cu rapoartele finale, astfel încât să nu existe abateri care să depășească +/- 10% din cantitățile inițial estimate. Beneficiarii autorizațiilor de construcții publice și private, prin firmele pe care le-au angajat, vor trebui să pună la dispoziția compartimentului de specialitate acte care să arate unde ajung aceste deșeuri (note de cântar, facturi), iar responsabilii din primărie vor ține evidențe stricte ale cantităților generate, astfel încât să existe date foarte clare care să permită planificarea unor facilități de valorificare”, a explicat Aida Szilagyi.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, noul regulament mai prevede ca Primăria Timișoara să se angajeze în identificarea unei locații unde aceste deșeuri pot fi stocate temporar. De asemenea, municipalitatea va avea sarcina de a echipa această locație cu echipamentele necesare pentru prelucrare și valorificare.

Rămâne de văzut dacă noul regulament va fi aprobat în timpul ședinței Consiliului Local Timișoara, programată pentru data de 15 martie.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, în urma unei sesizări făcute la Poliția Locală Timișoara, a fost descoperită o groapă ilegală de gunoi, pe un teren din zona Mehala. O parte din deșeuri erau îngropate pentru a nu fi descoperite.

banner 970 x 250