Fritz, despre mansarda mistuită de flăcări: E important să înțelegem de ce avem nevoie de reguli și regulamente

incendiu 1
Cuib de vise 1000x100

Dominic Fritz spune că incendiul izbucnit la mansarda din Complexul Studențesc reprezintă „o tragedie” pentru cei care au locuit în acele apartamente și a subliniat importanța existenței unor reguli și regulamente clare. „Știu că eu sunt de multe ori criticat pe motiv că exagerăm pentru că facem strategii și regulamente”, a precizat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a comentat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, incendiul violent izbucnit duminică dimineața în Complexul Studențesc, care a mistuit o mansardă.

Este o tragedie pentru cei care stau acolo. Noi, din partea primăriei, prin Biroul pentru Situații de Urgență, ne-am asigurat că toți cei care au nevoie de o cazare pe termen scurt să găsească această cazare cu niște locuri la căminul Liceului Azur. Momentan, este o familie cazată acolo, vedem dacă astăzi sunt mai multe cereri. Dacă sunt oameni care încă au nevoie de cazare, ne pot suna la 0256 408 439”, a precizat edilul-șef.

De asemenea, Dominic Fritz a afirmat că i-a solicitat arhitectului-șef al Timișoarei să verifice în arhiva primăriei autorizația de construire pentru acest bloc. Astfel, a reieșit că acest document a fost eliberat în anul 2011. În aceste condiții, primarul Timișoarei a subliniat importanța existenței unor regulamente clare.

publicitate si promovare in ziar

Noi încă nu știm care au fost motivele acestui incendiu. Eu l-am rugat pe domnul arhitect-șef azi-dimineață să verifice, să ia din arhivă autorizația de construire pentru acest bloc. Din primele verificări, rezultă că ea a fost dată în 2011. Deci, de destul mult timp. De atunci au mai crescut cerințele legale pentru prevenirea incendiilor și cu cea mai mare probabilitate această mansardă în ziua de astăzi nu s-ar fi putut construi în acest fel. Este foarte important să înțelegem în acest caz de ce este important să avem anumite reguli și regulamente. Și știu că eu sunt de multe ori criticat pe motiv că exagerăm pentru că facem strategii și regulamente”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai amintit faptul că municipalitatea are, de anul trecut, un nou regulament pentru mansardarea blocurilor.

Noi vrem să permitem mansardarea blocurilor. Chiar acum lucrăm și la o schemă care permite chiar și în zonele istorice mansardarea blocurilor, dar acest lucru trebuie făcut respectând niște reguli. Trebuie făcut pentru a crește calitatea locuirii, dar și siguranța”, a adăugat Dominic Fritz.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/