Primarul Felix Borcean reevaluează moştenirea edilitară!

După ce a arătat în exclusivitate pentru cititorii Express de Banat că o parte din problemele cu care se confruntă administrația publică locală din Caransebeș și-ar putea trage rădăcinile din perioada mandatelor de edil-şef ale lui Marcel Vela, primarul Felix Borcean a ținut să revină cu detalii.  

Felix Borcean subliniază că administrația trecută a contractat lucrările de executare a Planului Urbanistic General (PUG), însă firmele s-au dovedit neserioase, lucru care s-a întâmplat și cu prima firmă contractată în mandatul său.

„S-a încercat actualizarea PUG-ului, cu mai mulți ani în urmă, însă s-au reziliat contractele din mai multe motive. De asemenea, la vremea respectivă nici nu exista finanțarea guvernamentală de care beneficiază Primăria Caransebeș în prezent. Chiar și noi am reziliat unul dintre contracte, dar acum lucrăm cu o firmă serioasă din Sibiu. Această finanțare oferită de Guvern ne-a împins să continuăm proiectul acesta, deși în prezent nu am primit fondurile, însă avem o siguranță”, a mai spus Felix Borcean.

Planul Urbanistic General are caracter director și de reglementare operațională. Fiecare localitate trebuie să întocmească și să actualizeze PUG-ul la 5-10 ani și să îl aprobe, acesta constituind baza legală pentru realizarea programelor și acțiunilor de dezvoltare.

La Caransebeș, în baza unei hotărâri de Consiliu Local din anul 2015, s-a prelungit valabilitatea Planului Urbanistic General până la finalizarea actualizării acestuia, dar nu mai târziu de 30 decembrie 2018. Odată cu finalizarea PUG-lui, va veni la pachet și Planul de mobilitate, un document deosebit de important în baza căruia municipalitatea va putea accesa fonduri europene pentru realizarea de proiecte de dezvoltare urbană.