Apele au depăşit cotele de apărare la Slatina-Timiş, Turnu Ruieni şi Teregova

promovare online Timisoara Casa Auto

După precipitaţiile abundente de ieri, Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a prezentat situaţia hidrologică înregistrată în această dimineaţă în spaţiul hidrografic Banat.

După ploile căzute în ultimele 24 de ore, în judeţul Caraş-Severin, astăzi dimineaţă era depăşită cota de atenţie pe pârâul Goleţ, afluent al Timişului (cod galben, +10 cm), celelalte cursuri de apă nemaiavând atinse cotele de apărare, anunţă ABA Banat.

Ieri, în intervalul orar 06.00-18.00, în judeţul Caraş-Severin s-au înregistrat cantităţi însemnate de precipitaţii (Crivaia – 74 l/mp, Caraşova – 59,8 l/mp, Goleţ – 51,2 l/mp), care au dus la depăşiri ale cotelor de apărare astfel: la staţia hidrometrică Goleţ, pe pârâul Goleţ, 390 cm (+40, cod roşu) la ora 16.40, la ora 18.00 fiind deja în scădere; la staţia hidrometrică Turnu Ruieni, pe pârâul Sebeş, 290 cm (+40, cod galben) la ora 18.00; la staţia hidrometrică Teregova, pe râul Timiş, 150 cm (+30, cod galben) la ora 18.00.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin a intervenit cu un buldoexcavator pe pârâul Goleţ, la Goleţ, şi cu un excavator cu braţ lung pe pârâul Slatina la Slatina-Timiş (foto). S-a intervenit cu acelaşi buldoexcavator şi la Bucoşniţa, pe pârâul Bucoşniţa, pentru deblocarea secţiunilor de scurgere.

promovare banner maxagro

„Angajaţii SGA Caraş-Severin au monitorizat fenomenul prin serviciul permanent la dispecerat pentru a recepţiona informaţiile de pe teren şi pentru a asigura fluxul informaţional decizional  şi prin intervenţiile pe teren ale formaţiilor de lucru în zonele cu probleme“, transmite ABA Banat.

În judeţul vecin, Timiş, ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, s-a atins faza I de apărare, corespunzând codului galben, pe râul Timiş, la staţia hidrometrică Lugoj (150 cm). La restul staţiilor hidrometrice din judeţul Timiş cotele sunt în creştere, fără să atingă însă cotele de apărare.

Specialiştii ABA Banat anunţă că monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă, iar formaţiile de lucru şi formaţia de intervenţie sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.

publicitate tmc 640