COD ROŞU. Inundaţii la Slatina-Timiş, alertă şi în zona Caransebeş! [VIDEO]

Codul roșu de inundații pe mai multe râuri şi pâraie din Caraş-Severin a alertat autoritățile. Primarul Felix Borcean a constituit Comandamentul pentru Situații de Urgență la Primăria municipiului. Au participat reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate să intervină în cazul în care râul Timiș ar ieși din matcă. Dar problemele au apărut la Slatina-Timiş.

Deși viitura pe râul Timiș vine dinspre Slatina-Timiș, acolo unde au fost inundate gospodăriile oamenilor și străzile, la Caransebeș, în zona SPIR, unde se unesc cele două râuri, Sebeș şi Timiș, situația era în seara asta sub control, orele critice fiind în această noapte, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

„Codul roșu nu înseamnă că vor fi neapărat inundații de proporții, deși la Slatina Timiș, zonă apropiată Caransebeșului, s-au produs inundații substanțiale. La noi, datorită mărimii albiei Timiș și a faptului că este îndiguit foarte bine, nu ne așteptăm la creșteri semnificative de debit, dar cu toate astea am fost pe teren, am verificat zonele sensibile, breșele din zona digurilor, zona de case proaspăt construite de la Jupa, care ar fi prima în calea unei viitoare viituri, dar momentan, la această oră, este ora 20, nu am constatat locuri care să ne facă să fim îngrijorați, însă suntem în alertă”, menționează primarul Felix Borcean.

Pe de altă parte, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ ne-a informat că în Slatina-Timiș sunt afectate peste 40 de gospodării, apa intrând în principal în curţile oamenilor. În prezent, intervin 20 de pompieri militari cu 4 motopompe transportabile și patru autospeciale, precizează reprezentanții ISU Caraș-Severin. Codul roşu de inundaţi în judeţ este valabil până la miezul nopţii.

CITEŞTE ŞI: UPDATE 2. Județul Caraș-Severin, sub semnul vijeliilor

https://www.facebook.com/gigi.bonescu.5/videos/2547666212124340/