UPDATE 2. Județul Caraș-Severin, sub semnul vijeliilor

Ploaia din această dimineață este doar începutul, conform meteorologilor. 30 de județe intră, în scurt timp, sub incidența unui cod galben de furtuni, valabil până vineri dimineață.

Vești deloc bune vin de la Administrația Națională de Meteorologie. 30 de județe din țară vor intra astăzi, începând cu ora 14, sub incidența unui cod galben de vreme rea. Sunt anunțate averse, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60-80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

Atenționarea meteorologilor este în vigoare până vineri dimineață, la ora 8.

UPDATE, ora 15.45

Hidrologii au emis și ei un COD PORTOCALIU de inundații. Acesta este valabil până joi, la miezul nopții. În județul Caraș-Severin sunt vizate râurile Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera și Cerna.

UPDATE 2, ora 18.20

Hidrologii au schimbat în urmă cu câteva minute avertizarea care a devenit COD ROȘU de inundații în bazinele Bistra, Timiș, Pogăniș, Tău și Goleț, valabilă până la ora 24.

Potrivit pompierilor militari, este închis DJ 582 între Brebu Nou și Slatina Timiș, pârâul Slatina a ieșit din albie și a inundat străzile din Slatina Timiș, iar trei persoane dintr-o gospodărie din Borlova vor fi evacuate de pompierii militari. Localitățile Jupa, Zăgujeni, Zorlencior, Cornuțel, Maciova, Căvăran, Sacu, Domașnea sunt fără curent electric.

Detașamentul de Pompieri Caransebeș intervine la Vălișoara, unde a fost inundată o curte.