Felix Borcean îl citează pe Nelu Popa: „Marcele, vrei să spunem lucruri?!” Sunt lucruri fundamentale care nu s-au făcut în mandatele lui Vela!

O parte dintre proiectele primarului Felix Borcean nu pot fi puse încă în practică din cauza fostei administraţii publice locale, conduse de Marcel Vela! Cel puţin asta lasă de înţeles actualul primar al municipiului, prin declaraţiile făcute în exclusivitate pentru Express de Banat!

Proiectul realizării unei piste de biciclete în municipiul Caransebeș este încă în planurile primarului Felix Borcean. Proiectul este condiționat însă, pe lângă fondurile pentru investiție, și de finalizarea Planului de Mobilitate în municipiul Caransebeș, care va fi gata odată cu finalizarea Planului Urbanistic General.

Potrivit primarului Felix Borcean, Planul Urbanistic General trebuia actualizat de foarte mult timp, încă din mandatele lui Marcel Vela, pentru că dacă nu este gata Planul de Mobilitate Urbană, nu se poate face nimic pe domeniul public al municipiului.

„Dacă vrei să spunem lucruri, vorba lui Nelu Popa, «Marcele, vrei să spunem lucruri?!», spunem că acest PUG (Plan Urbanistic General, n.r.) trebuia actualizat acum 10 ani și noi îl actualizăm acum, după 20 de ani! Deci asta facem noi, Primăria! Sunt lucruri fundamentale care nu s-au făcut înainte! Trebuie să spunem și treaba asta! Nu am făcut chestii electorale, că repari un acoperiș la o școală nu e o chestiune electorală, că repari interioare la spital și săli de clasă nu e o chestiune electorală… Şi lumea zice că nu ai făcut nimic, pentru că dacă nu faci străzi, nu e nimic electoral!”, a răbufnit primarul Felix Borcean.

Edilul a explicat ce reprezintă Planul Urbanistic General și cât este de important pentru dezvoltarea urbanistică. „Planul de Mobilitate vine la pachet cu PUG-ul. Fără Planul de Mobilitate, noi nu o să putem construi, de exemplu, piste de biciclete pe domeniul public, așa cum ar trebui făcute, nu doar să vopsesc un tronson de drum, pentru că nu este regulamentar. Eu estimez că în prezent s-a realizat din PUG undeva la 70%, pentru că lucrăm cu o firmă din Sibiu. Se lucrează și lucrează destul de bine, pentru că am avut un contract cu altă firmă, care s-a dovedit a nu fi serioasă, dar acum cei din Sibiu chiar își fac treaba. Aici va intra tot domeniul public, cu modificările care au survenit în ultimii 20 de ani, de exemplu zone de extravilan care s-au dezvoltat între timp și trebuie trecute în intravilan. Noi primim de la Guvern fonduri pentru plata acestui PUG, dar deocamdată nu au intrat banii și contractul este unul destul de ferm. Astfel că am obținut clemență de la firmă, fiind foarte îngăduitori. Dacă Guvernul nu virează la timp banii, tot noi le virăm sumele la firmă, dar în tranșe, și ne ținem de un grafic acceptat”, ne-a precizat edilul Caransebeșului, Felix Borcean.