Primarul Felix Borcean o trimite pe Mihaela Popovici la spitalul de nebuni! [VIDEO]

Acuzat azi de Mihaela Popovici că a demis-o din funcţia de manager al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş pe motiv că aceasta nu a dat curs avansurilor sexuale pe care i le-ar fi făcut, primarul Felix Borcean a ales să vină seara asta în redacţia Express de Banat, pentru a lămuri lucrurile. În cadrul interviului live!


„Disecând chestiunea aceasta pe tot parcursul zilei, pentru că adevăru-i c-am pierdut o zi din viaţă cu această temă, deci disecând toată acea conferinţă de presă, am ajuns la concluzia că, practic, Mihaela Popovici nu-mi aduce nicio acuză! Doar că am demis-o din funcţia de manager al spitalului (…) pentru că m-am supărat că nu mi-ar fi răspuns presupuselor avansuri“, şi-a început pledoaria Felix Borcean.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. Primarul Caransebeșului, denunțat la DNA! „Am fost obligată să-mi dau demisia din PSD și să mă înscriu în PNL! Mi s-au făcut avansuri sexuale!” [UPDATE]

Primarul a explicat apoi că demiterea Mihaelei Popovici s-a justificat atât juridic, cât şi profesional. Din punct de vedere juridic, a spus Borcean, sunt două condiţii principale ce trebuiau îndeplinite de pentru ocuparea funcţiei de manager de spital. Prima, să fii absolvent de studii superioare medicale, juridice sau economice, iar a doua, să fii masterand în economie, în ştiinţe juridice sau în management medical ori să fii absolvent al unei şcoli de management medical.

Absolventă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, Popovici îndeplinea prima condiţie şi s-a înscris anul trecut la un curs de management medical, pentru a putea fi numită în funcţie. „Dar din 2017, de când a fost numită manager interimar, şi până în prezent Mihaela Popovici nu a absolvit acest curs! Aceasta a fost găselniţa, soluţia juridică. Ea trebuia să absolve cursul în perioada 3-5 decembrie, când s-a dat examenul. Nu a făcut-o“, spune Borcean.


Cu cine ţinea managerul, cu spitalul ori cu cabinetele medicale private?

Întrebat ce l-a determinat să caute soluţii juridice pentru demiterea Mihaelei Popovici, primarul Caransebeşului a oferit un răspuns surprinzător. „Momentul care mi-a dărâmat mie definitiv încrederea în managerul Mihaela Popovici a fost acela când eu împreună cu Adrian Dumbravă, persoană care este de origine din zona Caransebeş şi care a construit spitalul din Mioveni, am venit la spitalul din Caransebeş, în biroul managerului pentru a discuta câteva soluţii să punem puţin pe roate spitalul din Caransebeş, dar şi perspectiva construirii unui spital nou – o temă lansată de mine de ceva vreme, tot la iniţiativa lui Adrian Dumbravă. Am discutat atunci diverse probleme, printre care reînfiinţarea ambulatoriului la spitalul din Caransebeş. Moment în care Mihaela Popovici a afirmat că acest lucru nu se va întâmpla în mandatul ei!“, povesteşte Felix Borcean.

Acesta arată că poziţionarea Mihaelei Popovici împotriva ambulatoriului este un non-sens managerial, reînfiinţarea ambulatoriului însemnând creşterea veniturilor unităţii spitaliceşti. Într-adevăr, în dauna unor cabinete medicale private din zonă!

„Ambulatoriul presupune posibilitatea de a oferi pacientului servicii medicale în cadrul spitalului din Caransebeş, în condiţiile în care pacientul nu plăteşte, ci costurile sunt achitate de Casa de Asigurări de Sănătate. Medicii oferă aceste servicii în perioada programului de lucru normal, dar nu cum se întâmplă acum, când au cabinete private în acel spaţiu al Policlinicii din Caransebeş, iar în timpul programului de lucru la spital prestează şi servicii în privat – lucru care aduce prejudicii financiare spitalului. Pentru pacienţi nu este nicio diferenţă, costurile fiind oricum suportate de Casa de Sănătate, dar pentru spital este o diferenţă destul de sensibilă financiar“, a detaliat Borcean. Care aminteşte că spitalul din Caransebeş este poate singurul din România care nu mai are ambulatoriu, cu excepţia Secţiei Radiologie.

Dacă lucrurile stau aşa cum spune primarul, şi nu ne-ar mira deloc să fie aşa, ar însemna că managerul Mihaela Popovici (neştiutoare ori prea bine ştiutoare?!) ţinea spatele unor medici din spital plătiţi de două ori pe acelaşi timp de lucru, prin „grija“ spitalului şi a Casei de Asigurări de Sănătate!

„Nici poveste!“

În privinţa aşa-ziselor avansuri sexuale, Felix Borcean spune că Mihaela Popovici aberează. Dacă ar fi fost adevărate, Borcean ar fi putut fi şantajat de Mihaela Popovici înainte de demiterea acesteia. Faptul că nu a fost şantajat ar fi o dovadă că Mihaela Popovici nu-l are cu nimic la mână. Cât priveşte SMS-urile cu care-l ameninţă acum femeia fatală, „frumoasă şi inteligentă“, după cum se crede Mihaela Popovici, Felix Borcean stă liniştit: „Am în telefon toate SMS-urile, toate sunt SMS-uri decente, o relaţie firească între un manager şi un primar care a susţinut acest manager“. A chemat-o la el acasă pe Mihaela Popovici când soţia lui era plecată? „Nici poveste! Da de unde?!“, este răspunsul franc al unui primar care anul trecut a făcut o mutare greşită: a pus în fruntea spitalului o pesedistă care pare să-şi fi ales greşit cariera. Cariera politică, cariera profesională, spuneţi domniile voastre care anume.

Interviul integral poate fi urmărit mai jos:

„Voi face un denunț la DNA având ca subiect modul în care am fost obligată să-mi dau demisia din PSD și să mă înscriu în PNL. Pe lângă faptul că se crede un mare primar, se crede și un mare gigolo. Probabil că este sfârșitul carierei politice a lui Felix Borcean”. Sunt doar câteva dintre declarațiile explozive ale Mihaelei Popovici, oferite astăzi, într-o conferință de presă. Primarul Felix Borcean va răspunde fiecăreia în parte în această seară, de la ora 20, într-un interviu transmis LIVE din redacția Express de Banat!

Gepostet von Express de Banat am Dienstag, 11. Dezember 2018

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/